Версія для друку
Розділ Суспільство

У навчальних закладах міста розпочався опалювальний сезон, а проїзд місцевим транспортом подорожчав

Автор 05 жовтня 2018, 14:53

4 жовтня  відбулось позачергове засідання виконавчого комітету Шепетівської міської ради під головуванням міського голови Михайла Полодюка. На порядок денний винесено 5 важливих для громади міста питань.

Після затвердження порядку денного, своїм рішенням члени виконкому передали на баланс Шепетівського ремонтно-експлуатаційного підприємства криниці громадського користування. Учасники засідання заслухали звіт начальника управління житлово-комунального господарства та з питань регулювання земельних відносин Павла Цвіркуна про оцінку 177 криниць, які знаходяться на території міста та перебувають у власності територіальної громади міста. Також він повідомив, що упродовж літа спеціалісти лабораторії з Хмельницького обстежили криниці та провели дезінфекцію води.

Також члени виконавчого комітету підтримали проект Про передачу на баланс об’єктів благоустрою  — 18 гідротехнічних споруд, пішохідних та автошляхових мостів, кожен з яких має технічний паспорт. Цим рішенням було затверджено акти приймання-передачі пішохідних та автошляхових мостів, що перебувають у комунальній власності й власності територіальної громади міста.


Реклама: У вас намечается ремонт? Помните что можно купить обои недорого в Yusi.com.ua. Большой асортимент и професиональные консультанты помогут стать вашему дому уютным и красивым.


Наступним важливим питанням стало встановлення тарифів на перевезення пасажирів у міському автотранспорті в звичайному режимі руху та в режимі маршрутного таксі.

Процес перегляду плати за проїзд розпочався ще наприкінці травня, після подання одним із перевізників заяви з пропозицією підняти тариф до 5,23 грн. Після цього, робоча група вивчала надані документи та відбулися громадські слухання. Попередній раз тариф на перевезення у місті переглядався у вересні 2017 року. За цей період зросла мінімальна заробітна плата та відбулись зміни у вартості інших складових собівартості проїзду. Прогнозована вартість пального у 2018 році становить 29,00 грн./л, проти 21 грн./л у 2017 році. Також  зросла вартість запчастин та паливно-мастильних матеріалів.

Після обговорення, члени виконавчого комітету підтримали даний проект рішення, згідно з яким  вартість проїзду по місту з 12 жовтня 2018 року становитиме 5,00 грн., а до села Судилків та Д/к «Імпульс» — 6,00 грн.

Останнім розглянули питання «Про початок опалювального сезону 2018/2019 року в комунальних бюджетних закладах міста Шепетівка з індивідуальними котельнями».

Опалювальний період в закладах з індивідуальним опаленням було вирішено розпочати з 5 жовтня у зв’язку із пониженням  середньодобової температури та задля дотримання температурного режиму у закладах соціальної сфери, а також дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах.

Окрім цього, виконком розглянув ряд питань з благоустрою міста.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Шепетівської міської ради

Останнє редагування 05 жовтня 2018, 15:01