Версія для друку
Розділ Суспільство

Шепетівці знову загрожує зрив опалювального сезону

Автор 06 червня 2018, 16:41

Вчора у Шепетівці відбулось засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій міста. Члени комісії розглянули питання щодо стану приймання цілісного майнового комплексу «Шепетівське підприємство теплових мереж» в комунальну власність міста з концесії від ТОВ «Шепетівка Енергоінвест». Підсумок засідання геть не порадує шепетівчан, але про все по порядку.

На комісію з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій міста були  запрошені представники ТОВ «Шепетівка Енергоінвест», ПАТ «Шепетівкагаз», представники Служби безпеки України, прокурор місцевої прокуратури та засоби масової інформації.

Ще у листопаді минулого року для проведення опису майна, його інвентаризації та приймання-передачі теплових мереж Шепетівки рішенням сесії міської ради була створена відповідна комісія. До складу комісії залучені  депутати міської ради, представники виконкому та ТОВ «Шепетівка Енергоінвест». Так як виявилось, представники концесіонера не мали повноважень підпису документів, адже власники не оформляли юридично жодних довіреностей на них. Таким чином затягувався процес передачі і 18 квітня стало зрозуміло чому.

Паралельно у Господарському суді Хмельницької області розглядалася справа №924/1068/17 за позовом ТОВ “Шепетівка Енергоінвест” до ПрАТ “Шепетівкагаз” та ПАТ НАК “Нафтогаз України”. Саме 18 квітня суд прийняв рішення, згідно якого ПАТ НАК “Нафтогаз України” не мав право припиняти газопостачання для ТОВ “Шепетівка Енергоінвест”, відповідно концесіонери будуть повторно оскаражувати рішення Шепетівської міської ради щодо розірвання концесійного договору.

Таким чином приватні теплопостачальники, попри публічні декларації про згоду на передачу цілісного майнового комплексу «Шепетівське підприємство теплових мереж» в комунальну власність міста, насправді готуються надалі продовжувати надавати послуги шепетівчанам. 

Чим це загрожує нам в новому опалювальному сезоні не важко передбачити, адже ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» продовжує нарощувати борги за спожитий газ і наразі вони на порядок вищі ніж рік тому.

За результатами розгляду питання на засіданні члени комісії прийняли рішення визнати дії посадових осіб ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» такими, які становлять загрозу техногенній безпеці та забезпеченню життєдіяльності  населення Шепетівки, а також можуть спричинити виникнення надзвичайної ситуації техногенного характеру місцевого рівня.

Для належної підготовки до опалювального сезону та з метою недопущення зриву опалювального періоду 2018-2019 років у Шепетівці  члени комісії вирішили направити листи: голові ОДА, міністру внутрішніх справ України, генеральному прокурору, начальнику ГУ НПУ у Хмельницькій області, прокурору Хмельницької області, голові правління НАК «Нафтогазу», голові правління ПАТ «Шепетівкагаз», начальнику Шепетівського відділу поліції ГУ НПУ у Хмельницькій області  та прокурору Шепетівської міжрайонної прокуратури.

Останнє редагування 06 червня 2018, 17:01