Версія для друку
Розділ Суспільство

Відбулось засідання сесії міської ради. Нові депутати, МАФи, перейменування вулиць, допомога постраждалим від буревію...

Автор 19 липня 2017, 17:19

18 липня відбулась чергова сесія Шепетівської міської ради, яка пройшла під головуванням міського голови Михайла Полодюка. На засіданні був присутній 31 депутат. Народні обранці розглянули понад 40 питань порядку денного.

Цього дня депутатську присягу склали Віталій Биков "Блок Петра Порошенка "Солідарність" та Владислав Глушківський "Об’єднання "Самопоміч", які приступили до виконання депутатських повноважень після складання мандатів депутатами Наталією Стасюк та Костянтином Михальчуком.

Народні обранці  прийняли програму облаштування прибудинкових територій житлового фонду Шепетівки на 2017-2020 роки. Програма предбачає створення організаційних, матеріально‑економічних та екологічних засад, що сприятимуть благоустрою прибудинкових та дотичних до них територій і  стимулюватимуть відповідальних та інших зацікавлених осіб до створення та належного утримання об'єктів благоустрою, а також до постійного підвищення комфорту проживання шепетівчан.

З метою відзначення молоді міста за вагомі досягнення в різних сферах суспільного життя, заохочення її до активної участі в соціально-економічному і культурному розвитку міста, задля, підтримки творчої шкільної молоді та стимулювання обдарованих і здібних учнів депутати затвердили Положення про Премію міського голови «За вагомі досягнення молоді у різних сферах суспільного життя Шепетівки».

Депутати підтримали прийняття програми, за якою буде розроблено та затверджено  єдиний архітектурний  тип  тимчасових споруд  для  провадження підприємницької діяльності в Шепетівці. Розроблений він буде  для декількох типорозмірів тимчасових споруд, що  надасть змогу підприємцям міста вибрати бажаний розмір кіоску або павільйону та виготовити його за  готовими кресленнями. Зумовлене таке рішення було тим, що тимчасові споруди, які встановлювались до цього мають різний вигляд та оздоблення, що шкодить вигляду вулиць міста.

Одноголосно було підтримано проект рішення про надання одноразової матеріальної допомоги малозабезпеченим мешканцям Шепетівки, переважно на дороговартісне лікування.

Після обговорення депутати підтримали проект рішення про внесення змін до бюджету міста на 2017 рік. Серед іншого, виділяються кошти на поповнення міського матеріального резерву будівельних матеріалів, які необхідні для ліквідації наслідків буревію та відновлення електропостачання будинку № 60, що по вулиці Тітова.

Посмертно, присвоїли звання «Почесний громадянин міста Шепетівка» Василю Кашлакову, а також, перейменували на його честь вулицю Анни Нісензон, відтепер, вона матиме назву  - вулиця Василя Кашлакова.

Також, в ході засідання, було затверджено  склад комісії з питань Громадського бюджету. Як уже повідомлялося 16 проектів, поданих шепетівчанами,  зараз знаходяться на розгляді, після чого відбуватиметься голосування.

Наостанок, учасники засідання розглянули ряд земельних питань.

Інформаційний відділ Шепетівської міської ради