Розділ Події

Відкрили меморіальну дошку на честь Ярослава Давидова

Автор shepetivka-rada.gov.ua 08 травня 2015, 14:58
Символічно, що в День пам'яті та примирення, який вперше відзначається в Україні, коли українці вшановують пам'ять кожного, хто боровся з нацизмом під час Другої світової війни, у навчально-виховному комплексі №3 відкрили дошку пам'яті Героя України Ярослава Давидова. Він загинув під час виконання бойового завдання на сході України, захищаючи нашу державу від російської агресії.
На заході були присутні в.о. міського голови, секретар міської ради Михайло Полодюк, перший заступник міського голови Володимир Вихівський, директор навчального закладу Лілія Бабак, настоятель церкви Святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії — протоієрей Анатолій, настоятель церкви святих мучеників Бориса і Гліба, Української Греко-Католицької церкви отець Василь, депутат міської ради Юрій Кикоть, представники ЗМІ, громадські активісти, однокласники героя, учні школи, тощо.

«Сьогодні відбувається подія, яка болить кожному з нас, не тільки тут присутнім, але й кожному українцю, який щиро пам'ятає про подвиг тих, хто відстоював незалежність своєї держави і продовжує це робити на сході нашої країни. На жаль, Ярослав повернувся до рідної школи з ось таким пам'ятним знаком. Відкриття меморіальної дошки – це щира подяка справжньому патріоту, який боровся за цілісність України, мир, спокій на рідній землі» — зауважив Михайло Полодюк.

Присутні гості висловили слова подяки батькам Героя Олегу та Світлані Давидовим, які виховали сина-патріота, який відав життя заради країни.

Слід зазначити, що ініціаторами встановлення меморіальної дошки на честь загиблого випускника школи стали його однокласники, які і зібрали кошти на її виготовлення та встановлення.

Розповіла про свого учня і його класний керівник Олена Звенигородська.

Після цього отець Василь Боднар прочитав молебень на освячення дошки.

«Ми щойно окропили цю дошку освяченою водою. Це для того, щоби в наших душах залишилася священна згадка про воїна, сина, брата, про те, що він віддав своє життя за нашу свободу», - наголосив священик.

Завершили лінійку на честь відкриття дошки хвилиною мовчання за загиблими героями Небесної сотні та учасниками АТО.
0
репостів
0
репостів