Версія для друку
Розділ Події

У Шепетівці вшанували пам’ять Валентина Драчука

Автор 29 грудня 2021, 13:37

Сьогодні, 29 грудня в краєзнавчому відділі Музею пропаганди вшанували пам’ять Валентина Драчука, головного старшину взводу 11-зенітного ракетного полку, старшину Повітряних сил Збройних Сил України. Про це повідомили у  Шепетівській РДА.

Віддати шану світлій пам’яті бійця прийшли мама Валентина Драчука Людмила Михайлівна, голова Шепетівської райдержадміністрації Анатолій Катеренчук, заступник начальника Шепетівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Віталій Гарбарець, заступник Шепетівського міського голови Галина Безкоровайна, настоятель храму св. мучеників Бориса і Гліба Української греко-католицької церкви отець Василь Боднар, музейники, громадськість.

Учасники заходу вшанували загиблого Героя хвилиною мовчання та поклали квіти до меморіальної дошки. Віра Кухарук присвятила зворушливі поетичні рядки. 

Нагадаємо, що 30 грудня 2014 року головний старшина взводу Валентин Драчук зник безвісті в бою під Волновахою (Донецька область). В березні 2015 року ідентифікований серед загиблих в Дніпропетровському морзі. Помер від множинних вогнепальних поранень грудної клітки, що не сумісні з життям. 14 березня 2015 року похований у Шепетівці.

Указом Президента України №270/2015 від 15 травня 2015 року, «за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі», нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

1 вересня 2015 на фасаді будівлі Шепетівського НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів — гімназія» № 2 відкрили меморіальну дошку випускнику школи Валентину Драчуку.

13 жовтня 2015 в Шепетівці на території «12-го містечка» зенітно-ракетного полку встановлено пам’ятну стелу з іменами загиблих Героїв: Драчук Валентин і Савіцький Юрій.

Останнє редагування 29 грудня 2021, 17:05