Версія для друку
Розділ Події

В Шепетівці відбулось Народне віче та хода містом

Автор 27 січня 2014, 17:08
Незважаючи на те, що у сутичках уже постраждала велика кількість людей, влада, яка спровокувала ці страхіття, не бажає почути вимоги революційного Майдану. Люди вийшли на вулиці вже не тільки у Києві, а й у багатьох областях не тільки західної, а й східної України. У Хмельницьому мітингувальниками теж захоплено Обласну Державну Адміністрацію та створено Народну Раду. 26 січня у Шепетівці відбулося Народне Віче, на яке прийшло понад 2,5 тисячі людей.
Шепетівчан надзвичайно зхвилювало те, що влада відверто демонструє повне зухвальство, цинізм і жорстокість. Особливо збурило людей прийняття 16 січня "драконівських" законів, які суттєво обмежують права і свободи громадян України. Саме про це йшлося у виступах людей на зібранні.

Виступали шепетівчани, які тільки повернулися з Київського Майдану. Пані Наталія, у якої залишився У києві син, схвильовано зверталася до матерів із закликом послухатися свого материнського серця і негайно їхати до своїх синів та дочок. Виступаючий Дзявульський Микола Степанович наголосив на тому, що потрібно чинити морально-психологічний тиск на всіх, хто прислужує злочинному режимові. Насамперед це стосувалося місцевих депутатів. Виступів лунало багато і всі вони переконливо доводили, що те, що режим спровокував кровопролиття.

В кінці учасники зібрання провели ходу вулицями Шепетівки. І хоча шепетівчанами ще не були до цього дня готові до активної боротьби, крига скресла, вони чітко заявили своє слово єдності з МАйданом. Наступне Віче відбудеться в слідуючу неділю.
Фотозвіти із заходу ви можете переглянути тут і тут

Відео