Версія для друку
Розділ Події

Шепетівчани вшанували пам’ять жертв політичних репресій

Автор 16 травня 2021, 17:54

Щороку у третю неділю травня Україна вшановує пам’ять мільйонів жертв політичних репресій. Сьогодні, 16 травня, мітинги та покладання квітів відбулися біля пам’ятних знаків по вул. Героїв Небесної Сотні, 22-а (колишнього приміщення окружного НКВС СРСР) та по вул. В. Котика, 172-а.

Це День пам’яті і скорботи за тими, хто загинув або постраждав в Україні в наслідок масштабної кампанії масових репресій громадян, що була розгорнута в СРСР у 1937–1938 рр. Головними наслідками тих подій було фізичне винищення активної та інтелектуальної частини нації, моральне розтління тих, хто  здійснював терор або жив в атмосфері залякування і страху.

Під час заходів пам’ять жертв комуністичного режиму 1937-1938 років в Україні присутні вшанували хвилиною мовчання, відбулися молебні. На завершення учасники заходів поклати квіти до пам’ятних знаків.

У заходах взяли участь працівники виконавчого комітету та виконавчих органів Шепетівської міської ради на чолі із міським головою Віталієм Бузилем, депутати Шепетівської міської ради, представники громадських організацій, підприємств міста, закладів освіти та охорони здоров’я, шепетівчани.

День пам’яті жертв політичних репресій відзначається щороку у третю неділю травня згідно з Указом Президента від 21 травня 2007 року з метою з метою привернення уваги суспільства до трагічних подій в історії України, викликаних насильницьким впровадженням комуністичної ідеології.

Репресії завдали відчутного удару по всьому суспільству. Була понівечена доля мільйонів людей. В атмосфері страху, наклепів, насильства виховувались цілі покоління людей.

Пресслужба Шепетівської міської ради