Версія для друку
Розділ Події

Грицівська та Полонська ОТГ щорічно недоотримують 394 тис грн за використання земель водного фонду

Автор 08 лютого 2021, 11:31
Грицівська та Полонська ОТГ щорічно недоотримують 394 тис грн за використання земель водного фонду Фото з відкритих джерел

За інформацією Шепетівської РДА, Шепетівська місцева прокуратура вимагає збільшення розміру орендної плати за використання земель водного фонду площею майже 588 гектарів.

Органи прокуратури, реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, проводять роботу щодо збільшення надходжень до бюджету та забезпечення законності у сфері земельних відносин.

Так, Полонським відділом Шепетівської місцевої прокуратури виявлено факти суттєвого заниження орендних платежів за використання земельних ділянок водного фонду Полонської ОТГ та Грицівської ОТГ новоутвореного Шепетівського району.

На підставі договорів оренди, укладених у 2004-2008 роках, суб’єктам господарювання для рибогосподарських потреб надано у користування 588 га землі.

Зокрема, згідно положень 8 договорів, за використання вказаних земельних ділянок передбачено орендну плату у розмірі 75 тис. грн. у рік.

Разом з тим, з огляду на вимоги чинного податкового законодавства, річний розмір орендної плати за користування вказаними ділянками має складати 469 тис грн.

Таким чином місцевий бюджет щорічно недоотримує 394 тис. грн.

Оскільки орендарі не погодились у добровільному порядку привести умови договорів у відповідність до вимог законодавства, місцевою прокуратурою вжито заходів до захисту інтересів держави у судовому порядку.

Наразі Господарським судом Хмельницької області один позов розглянуто та задоволено, решта – сім позовів місцевої прокуратури про внесення змін до договорів оренди земель водного фонду перебувають на розгляді у суді.

За інформацію Полонського відділу
Шепетівської місцевої прокуратури

Останнє редагування 08 лютого 2021, 11:48