Версія для друку
Розділ Події

Завтра пікетуватимуть Верховну Раду України через ліквідацію Славутського району

Автор 14 липня 2020, 18:10

14 липня у форматі «онлайн» відбулося засідання Хмельницького регіонального відділення Асоціації міст України під головуванням Василя Сидора – голови відділення, міського голови м. Славута. Про це повідомив Славутський МВК.

Сільські, селищні, міські голови Хмельницького регіонального відділення АМУ, які брали участь у засіданні, одноголосно прийняли рішення провести завтра, 15 липня, з 11.00 до у Києві, перед будівлею Верховної Ради України мирну акцію за участю представників органів місцевого самоврядування, депутатів місцевих рад, жителів громад Хмельниччини з вимогою до народних депутатів не підтримувати наступні законопроєкти:

  • №3485 «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення виборчого законодавства», яким вносяться зміни до виборчого кодексу, згідно із якими запроваджується пропорційна партійна система виборів на рівні сільських, селищних рад та рад малих міст з кількістю виборців від 10 тисяч і більше та запровадження імперативного мандату.
  • Проект Постанови Кабінету Міністрів України «Про утворення та ліквідацію районів» №3650, яким передбачається створення 5 районів Хмельницької області із наявних 20-ти та нівелювання статусу міст обласного значення та ОТГ.

«Приймаючи такі закони, народні депутати не до кінця усвідомлюють, які ризики вони можуть принести для людей та громад. Ми просимо всіх, кому важливі інтереси України, українського народу та місцевого самоврядування долучитися до мирної акції», – наголосив голова Хмельницького РВ АМУ Василь Сидор.