Версія для друку
Розділ Події

Музей Миколи Островського запрошує на власні події

Автор 28 січня 2020, 12:29

Виставки, кіноперегляд, спілкування - адміністрація Літературно-меморіального музею Миколи Островського запрошує усіх охочих на власні події закладу.

30 січня об 11 годині презентація виставки «Самчиківський розпис»

Самчиківський розпис – це не лише море квітів, а й море емоцій і почуттів… Бо те, що має народне коріння, хвилює та збагачує душу, бентежить серце, відкидає тривогу, створює святковий настрій.
Створіть собі святковий настрій, завітайте на презентацію та спробуйте створити свою мальовку з елементами Самчиківського розпису.
Подарунок для відвідувачів - майстер-клас самчиківських умільців.

30 січня о 14:00 кіноперегляд кращого українського фільму «Dixieland» за версією Одеського міжнародного кінофестивалю-2017 р.

Хвилі Чорного моря розбиваються об пірс, сонце яскраве, і небо блакитне. Дитячий оркестр Dixieland виконує марш. Учитель слухає. Здається, щастя триватиме вічно. Але дорослішання – невідворотне. Раптом виявляється, що учитель – смертний, а в друга – свої плани на життя. Медалі й оркестрові інструменти виблискують на сонці, але кожна дитина має свою долю – з музикою чи без неї.
Фільм «Диксиленд» про історію дитячого джаз-бенду з Херсону про перші складні питання юності. Про те, як мрія може полонити людину, робить великою і спонукає до змін. Режисеру Роману Бондарчуку вдалося спіймати у кадр юність, сни та музику. За його словами: «Це історія про дорослішання. Про мету в житті, яку важливо мати, щоб до неї йти».
Вхід вільний.

Виставка з фондів музею "Остарбайтери - невільники не зі своєї волі" про живу історією покоління, яке народилось у важкі 20-і роки минулого століття.

Джерелом для вивчення історії Другої світової війни є спогади остарбайтерів (східних робітників), людей насильно вивезених нацистами на роботу до Німеччини. Війна 1941-1945 рр. понівечила їхню молодість - весну життя. На примусові роботи до Німеччини з України насильно вивезено 2 млн 244 тис. осіб. З Хмельницької області - 117 тис. осіб. З Шепетівки - 273 юнаків та дівчат. З Шепетівського району – 1682 особи.
В музеї зберігаються списки тих, хто побував в неволі, а також спогади, фото, особисті речі.