Версія для друку
Розділ Події

У Шепетівському територіальному центрі соціального захисту населення відкрито соляну кімнату

Автор 12 березня 2019, 19:20

11 березня у відділенні денного перебування Шепетівського територіального центру соціального захисту населення (надання соціальних послуг) відкрито соляну кімнату.

Реалізувати проект стало можливим завдяки співпраці міської ради на чолі з міським головою Михайлом Полодюком та народного депутата України Романа Мацоли. Народному обранцю вдалося залучити субвенцію з Державного бюджету України місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій.

За кошти з місцевого бюджету та субвенції з Державного бюджету України придбані тренажери до спортивного залу денного відділення, гідромасажний комплекс та створено соляну кімнату. Облаштуванням кімнат разом із будівельниками займалися працівники управління праці та соціального захисту населення міської ради та відділення денного перебування Шепетівського територіального центру.

Із словами вдячності за розуміння та підтримку до міського голови та народного депутата України звертались керівники громадських організацій Шепетівки: Ігор Дзюба – голова Шепетівського міськрайонного об’єднання учасників бойових дій у зоні АТО, Олег Герасименко — голова міської організації ради ветеранів України, Олександр Гуринович — заступник голови Шепетівської спілки ветеранів Афганістану, Тетяна Логвіненко — голова Територіальної організації Українського товариства сліпих, Петро Верба — голова Шепетівського товариства реабілітації інвалідів «Світанок», Микола Чайка – голова міського товариства «Союз Чорнобиль», Людмила Наумець – голова громадської організації «Діти сонця».

— Ви даруєте людям з особливими потребами, ветеранам, учасникам бойових дій, їх сім’ям, людям похилого віку можливість відчувати себе повноцінними членами суспільства, проходити реабілітацію, цікаво проводити дозвілля і за це вам велике спасибі», — говорили представники громадськості.

Також під час заходу працівники Шепетівського територіального центру вручили подяки міському голові Михайлу Полодюку та народному депутату України Романі Мацолі за підтримку та розвиток соціальної сфери міста.

Далі присутні побували у соляній кімнаті, кімнаті гідромасажу та відвідали конференц зал.

Довідково:

Соляна кімната – це спеціально обладнане приміщення, призначене для проведення процедур галотерапії. Сама ж галотерапія – це методика, завдяки якій відтворюється  мікроклімат  аналогічний підземним соляним печерам, копальням, шахтам. Метод заснований на цілющих властивостях солі.

Соляні кімнати застосовуються для:

– загальної реабілітації і оздоровлення організму;

– очищення й лікування дихальних шляхів;

– оздоровлення системи кровообігу і лімфотоку;

– сприяння виведенню шлаків;

– стабілізації обмінних процесів;

– отримання косметологічного ефекту, омолодження, лікування захворювань шкіри, профілактики целюліту;

– внутрішнього оздоровлення та релаксації;

– досягнення антистресового і антидепресивного ефекту;

– для лікування всіх видів алергії і її профілактики.

Гідромасаж — це масаж, що проводиться струменем води, що знаходиться під тиском. Сприятливо на організм впливають також повітряний потік і численні пухирці, якими супроводжується гідромасаж.

Форсунки — спеціальні отвори, через які здійснюється подача повітряно-водяних струменів. Саме завдяки їм відбувається регуляція інтенсивності та спрямованості потоку. Гідромасаж може бути струменевий, призначений для підвищення енергетичного потенціалу організму, і бульбашковий — для зняття напруги і м’язової втоми. Гідромасаж дуже часто призначають при порушенні обміну речовин і роботи периферичної нервової та кістково-м’язової системи.

За матеріалами Відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Шепетівської міської ради

Останнє редагування 12 березня 2019, 19:59