Версія для друку
Розділ Події

Відбувся урок пам’яті присвячений загиблому кіборгу Василю Кашлакову

Автор 30 жовтня 2018, 04:26

У понеділок, 29 жовтня, у краєзнавчому відділі музею М.Островського в експозиції «Борці за Україну» був проведений урок пам’яті, присвячений загиблому кіборгу 93-ої окремої механізованої бригади Василю Кашлакову (псевдо — Вовк). Двадцять восьмого жовтня йому виповнилося б 31 рік.

Захід для усіх небайдужих провела науковий співробітник установи Лідія Юхимович. На зустріч з батьками героя – Галиною Петрівною та Олегом Анатолійовичем — прийшли керівник літературно-мистецької студії Віра Кухарук, секретар міськрайонної Спілки учасників АТО Лариса Бабкіна, студенти Шепетівського медучилища на чолі з викладачем історії Володимиром Гучинським.

Лідія Денисівна розповіла присутнім про життя Василя Кашлакова. На виставці були розміщені світлини, військова форма солдата, копія книжечки про присвоєння «Вовку» ордену Б. Хмельницького ІІІ ступеня та інші цінні експонати, надані мамою Василя Олеговича.

На пам’ятному заході Лідія Юхимович читала спогади побратимів про старшого лейтенанта. Чуттєві вірші, присвячений кіборгу, декламувала Віра Кухарук. У день пам’яті Василя Кашлакова звучала і його улюблена композиція «Усе буде добре» українського гурту Океан Ельзи.

Приємно зазначити, що у Шепетівці шанують пам’ять про кіборга Василя Кашлакова. У липні минулого року його іменем була названа вулиця у м. Шепетівці. Крім того, йому посмертно присвоїли звання почесного громадянина м. Шепетівки.

Шепетівський вісник

Останнє редагування 30 жовтня 2018, 04:32