Версія для друку
Розділ Події

У Пліщині відзначили день села

Автор 10 жовтня 2018, 14:31

Як стверджує народна мудрість: «Без минулого – не буде майбутнього». Усвідомлюючи це, жителі села Пліщин свято бережуть пам’ять про своїх предків, історію свого краю і передають її із покоління в покоління. Саме тому, в жовтні проходять щорічні заходи з нагоди свята села.

Щоб воно пройшло на високому рівні й надовго всім запам’яталось добре і заздалегідь попрацювали організатори проведення: працівники закладів культури, соціальної сфери, - при активній участі та підтримці ГО «Інститут солідарності громад Романа Мацоли», сільської ради та місцевих підприємців. Вітальні слова представників районної та місцевої влади, концерт, заглиблення в минуле – лише невелика частина святкової програми.

Свято розпочалось із концертної програма у місцевому клубі. Тут була організована виставки народних умільців. Її окрасою були яскраві вишиті рушники, ікони, картини, в’язані серветки, жіночі туфлі на tavi.in.ua.

Привітати жителів села зі святом завітали заступник голови районної державної адміністрації Ліліана Танасієнко, помічник народного депутата України Романа Мацоли – Ірина Топчій та сільський голова Тетяна Квітніцька. Вони привітали усіх зі святом та побажали мешканцям нових успіхів і здобутків.

«Історія села Пліщин давня і славна. А вічним його скарбом є жителі – всі Ви і ті, кого вже немає поруч, але пам’ять про них вічно жива. Із своїми мешканцями село і старіє, і молодіє, набуває життєвого досвіду та досягає нових висот. Завдяки людській праці і активній життєвій позиції, наразі відбувається становлення і розвиток села. Приємно відмітити, що поступово Пліщин перетворюється в гарне, сучасне село. І я глибоко переконана в тому, що героїчні і трудові традиції надалі будуть примножені її нинішнім та прийдешніми поколіннями. Нехай добробут панує у кожній сім’ї а у оселях завжди лунає дитячий сміх», - сказала у своєму виступі Ліліана Петрівна.

Від районної державної адміністрації громаді села, в особі голови сільської ради, був вручений подарунок.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Шепетівської райдержадміністрації

Останнє редагування 10 жовтня 2018, 14:52