Версія для друку
Розділ Події

Голова Хмельницької ОДА поставив ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» ультиматум

Автор 11 липня 2018, 13:33

Вчора голова Хмельницької облдержадміністрації Вадим Лозовий відвідав Шепетівку з робочим візитом та провів нараду щодо вирішення питання своєчасного початку та успішного проходження опалювального періоду 2018-2019 років у місті.

Участь в зустрічі взяв заступник голови облдержадміністрації Олег Гуменний,  депутати Хмельницької обласної ради, міський голова Михайло Полодюк, депутати  Шепетівської міської ради, посадовці виконавчого комітету, керівник ТОВ «Шепетівка Енгергоінвест» Олександр Пустовойт та працівники підприємства.  Також на нараду були запрошені представники правоохоронних органів, Служби безпеки України, прокуратури, ПАТ «Шепетівкагаз», засобів масової інформації тощо.

Вадим Миколайович  поінформував  учасників засідання щодо розміру боргу теплопостачального підприємства перед НАК «Нафтогаз України» та стану розрахунків за газ. Станом на 3 липня цього року борг ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» становить понад 59 мільйонів гривень. Показник розрахунків підпримства за спожитий газ — 53%, тоді коли на рівні області теплопостачальні підприємства розрахувалися за спожитий газ на 92 %. Також Вадим Миколайович зауважив, що ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» не виконало його доручення та не уклало договір з НАК «Нафтогаз України» про реструктуризацію боргу, що є зараз єдиним шляхом до отримання підприємством номінацій на газ на майбутній опалювальний період.

Учасники засідання заслухали доповідь директора ТОВ «Шепетівка Енгергоінвест» Олександра Пустовойта, який розповів про надходження та видатки підприємства, стан підготовки до опалювального сезону 2018-2019 років.

Після цього Олександр Пустовойт запевнив голову ОДА що він звернувся до партнерів з Рівного, які обіцяють підтримати його в плані фінансової поруки перед НАК «Нафтогаз  України».

Начальник управління економіки Олександр Гринь повідомив керівництво області, що заявлені 5 мільйонів різниці в тарифах, які виставляє ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» нічим не підтвердженні і міська рада на сьогодні ніяких боргів і фінансових зобовязань перед теплопостачальним підприємством не має.

За словами Вадима Лозового на селекторній нараді Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко наголосив звернути увагу на неналежну сплату коштів за спожитий газ. Керівникам теплепостачальних підприємств потрібно укласти договора реструктуризації заборгованості за енергоносії. На запитання  очільника області чи укладені данні договора Олександр Степанович не дав ствердної відповіді.

Перший заступник міського голови Володимир Вихівський констатував, що протягом 2017-2018 років із Державного бюджету ТОВ-у «Шепетівка Енергоінвест» перераховано субвенцію по пільгах і субсидіях на суму 49 мільйонів гривень та з місцевого бюджету проведено 100-відсоткову оплату за спожиті послуги комунальними установами міста на суму майде 12 мільйонів гривень. Більша частина цих коштів мала піти на погашення боргу за спожитий газ перед НАК «Нафтогаз України».

У ході зустрічі міський голова Михайло Полодюк зауважив, що міська рада уже вдалася до всіх законних шляхів розв’язання проблеми.

Наприкінці виступу голова Хмельницької обласної державної адміністрації нагадав, про важливість згоди і розуміння. Нагадав про необхідність розроблення законного алгоритму дій, щодо вирішення проблеми та впевненість у тому, що опалювальний сезон розпочнеться вчасно. Повторно наголосив на необхідності реалізації договору реструктуризації боргу ТОВ «Шепетівка Енергоінвест», оскільки це єдиний інструмент вирішення питання зі сторони товариства.

Вадим Миколайович надав 2 тижні для ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» для заключення договору реструктуризації боргу. У разі, якщо даний договір не буде надано, буде розглянуто можливість повернення мережі у власність Шепетівської міської ради.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Шепетівської міської ради.

Останнє редагування 11 липня 2018, 18:29

Відео