Версія для друку
Розділ Події

У Шепетівці напали на знімальну каналу «24» та поранили журналістку

Автор 22 липня 2016, 15:53
20 липня в місті Шепетівка представники місцевої компанії «Управдом» напали на журналіста проекту розслідувань «ЦРУ» телеканалу новин «24» Тетяну Мартинюк та оператора Павла Бориска.Про це повідомляє прес-служба телеканалу.
Як йдеться в релізі, журналісти приїхали в райцентр, аби зняти один з епізодів програми, в якій розслідуються комунальні питання.

«В Шепетівці назріває великий конфлікт через перешкоджання спробам місцевих мешканців створювати ОСББ та обслуговувати будинки на свій розсуд.  За словами шепетівчан, найбільший опір ОСББ чинять представники місцевої управлінської компанії «Управдом», на обслуговуванні якої  - більше половини багатоповерхівок міста», – пише прес-служба телеканалу.

Журналісти каналу «24» хотіли взяти коментар у представників компанії «Управдом». 

«Ми завітали до цієї управлінської контори в робочий день, в години прийому громадян, представилися журналістами каналу 24 та запитали, чи є на місці директор. Натомість нас зустріли з агресією, почали кричати, що ми на їхній приватній території і не можемо проводити зйомку. Ми фіксували свою журналістську роботу. Замість директора вийшла якась жінка, яка не назвалася, вимагала моє посвідчення. Я показала, але її це не влаштувало, вона хотіла забрати його та зробити з нього копію» , – розповіла Тетяна Мартинюк.

Як зазначає прес-служба, представники компанії «зачинили знімальну групу в приміщенні, погрожували розправою та намагались відібрати камеру». Потім вони викликали на підмогу трьох чоловіків, які побили камеру знімальної групи та поранини руку журналістці.

На місце інциденту приїхала поліція та оперативно-слідча група. Журналісти написали заяву про напад та перешкоджання журналістській діяльності. Справу розслідує Шепетівський відділ поліції.

 «Нас вразило, з якою впевненістю ці люди чинили самосуд. Вони були настільки впевнені, що заберуть у нас камеру, заберуть відео із доказами їхнього злочину, і що їм за це нічого не буде. На нашу адресу  неодноразово лунали погрози «відірвати голову» навіть в присутності поліції. Ми переконані, що таке зухвальство не можна лишати безкарним», – повідомляється в релізі.


Інцидент стався 20 липня близько 17 години. Зараз знімальна група каналу «24» знаходиться в редакції.
Останнє редагування 25 липня 2016, 12:49

Відео