Версія для друку
Розділ Події

В «дванадцятому містечку» встановили меморіальну стелу Героям

Автор 19 жовтня 2015, 19:33
Переддень свята захисників України в «дванадцятому містечку» був особливим. У військовій частині А 3730 того дня вшановували пам’ять загиблих побратимів по зброї. Меморіальна стела з іменами старшини Валентина Вікторовича Драчука і рядового Юрія Миколайовича Савіцького мовби поривалась у небо, на сторожі миру якого у лавах частини несли вони ратну вахту. На її відкриття прибули батьки та рідні героїв, представники влади, громадські діячі міста Шепетівки.
Про це повідомляє Прес-служба Шепетівського лісгоспу.

Як наголосив на торжествах командир частини полковник Сергій Рябко, ратний подвиг Валентина Драчука та Юрія Савіцького, які добровольцями пішли на захист України і загинули смертю героїв під час проведення антитерористичної операції на території Донеччини, змусив багатьох по-іншому оцінити значення миру й цілісності держави. Ці герої віддали за рідну землю найцінніше – своє життя.

Сергій Іванович низьким поклоном подякував батькам за виховання синів, які стали прикладом героїзму захисників для прийдешніх поколінь. Світлу пам’ять загиблих військовослужбовців військової частини А 3730 Валентина Драчука та Юрія Савіцького присутні вшанували хвилиною мовчання.

Відкрили меморіальну стелу матері героїв — Людмила Михайлівна Драчук та Надія Іванівна Савіцька. Стримуючи хвилювання й почуття скорботи, вони дякували командуванню і людям, які долучились до вшанування пам’яті їхніх синів. А ще бажали захисникам країни здоров’я, міцного духу, а найголовніше – миру.

З нагоди вшанування пам’яті героїв виступили завідуюча відділом молоді та спорту міськвиконкому Наталія Стасюк, депутати міської ради Валентина Ординська та Орест Юзвенко, який теж добровольцем пройшов горнило війни на Сході України.

Військовослужбовців також привітав зі святом й згадав полеглих військовослужбовців директор ДП «Шепетівське лісове господарство» Володимир Сасюк. До речі, колектив цього підприємства, на чолі із своїм керівником узяв якнайактивнішу участь у впорядкуванні пам’ятного місця, озелененні прилеглої території. Й надалі, як запевнив Володимир Михайлович, лісівники і він особисто будуть робити усе від них залежне, аби учасники бойових дій у зоні АТО та їхні сім’ї почували себе соціально захищеними і мали реальну підтримку.

Потім настоятель храму святих мучениць Віри, Надії, Любові і матері їх Софії, протоієрей Анатолій Вересюк провів молитовне освячення пам’ятного місця. Звертаючись до присутніх, отець Анатолій побажав захисникам, аби свята Покрова завжди оберігала їх своїм омофором, а смуток переходу у вічність героїв завжди відгукувався у серцях співвітчизників вдячною пам’яттю за відстояне у ратній борні мирне життя.

По закінченні церемонії відкриття меморіальної стели учасники заходу поспілкувалися з батьками воїнів, загиблих під час проведення АТО, ознайомились з умовами життя особового складу військової частини.