Версія для друку

Обласні депутати інспектували Шепетівський медичний коледж

Автор 27 травня 2021, 19:39

Впродовж двох днів цього тижня, 25 та 26 травня, постійна комісія Хмельницької обласної ради з питань охорони здоров’я, соціальної політики, освіти, науки, культури, релігії, молоді та спорту, яку очолює Віктор Бурлик, знайомилася з матеріально-технічною базою та аналізувала діяльність чотирьох комунальних медичних коледжів області.

У перший день роботи депутати та інші учасники виїзного засідання побували у Чемеровецькому та Кам’янець-Подільському медичних коледжах. Зранку наступного дня члени профільної комісії спільно з першим заступником голови обласної ради побували у Хмельницькому медичному коледжі, який очолює їх колега, депутат обласної ради Іван Нагорний.

У другій половині дня члени постійної комісії продовжили свою роботу вже у Шепетівці. Про те, чим живе місцевий медичний коледж гостям розповіла Марія Сюсько, т.в.о. директора закладу. Окрім навчального корпусу, депутати побували в студентському гуртожитку, який, із-за відсутності власного, медколедж орендує в іншого місцевого навчального закладу, що створює певні незручності та обмеження для студентів з інших регіонів області та України.

У роботі комісії у Шепетівці також брали участь Шепетівський міський голова Віталій Бузиль і депутат обласної ради Врам Мовсісян.

За результатами висновків балансової комісії та аналізу діяльності усіх чотирьох медичних коледжів постійною комісією надано керівництву цих закладів відповідні рекомендації, зокрема щодо поліпшення стану матеріально-технічної бази, якості навчання, суттєвої різниці у вартості підготовки спеціалістів за кошти обласного бюджету та за контрактною формою навчання. Не могло не викликати стурбованості й значне зниження за останні роки кількості студентів, які здобувають освіту за контрактною формою навчання.

Додаткових зусиль та ініціатив, на думку депутатів, мають докласти керівники закладів для залучення позабюджетних коштів, зокрема й за рахунок послуг перепідготовки спеціалістів та організації платних курсів.