Версія для друку

Шепетівський професійний ліцей організував день відкритих дверей

Автор О.М.Коврига 09 травня 2022, 12:59

Днями у Шепетівському професійному ліцеї було проведено день відкритих дверей для учнів, випускників 9 та 11 класів, які у майбутньому хотять оволодіти робітничою спеціальністю слюсаря-ремонтника, електромонтера з ремонту та обслуговування електроустаткування. Про це повідомили на сайті освітнього закладу.

Захід відвідали: Шуляк Олексій (школа-гімназія), Острогруд Артем (НВК №1), Панчук Микита (НВК №3), Мазуркевич Назар (ЗОШ №4).

Знайомство з ліцеєм та спеціальністю, з позакласним життям студентства хлопцям провели викладач професійно- теоретичного циклу Коврига Олена Миколаївна та майстер в/н Драченко Дмитро Сергійович.

Молоді люди мали можливість бути присутніми на уроці виробничого навчання, поспілкуватись із самими учнями ліцею, отримати від них відповіді на питання, котрі найбільш їх цікавили.

Олена Миколаївна розповіла гостям про здобутки учнів та випускників навчального закладу. Так, дуже зацікавили хлопців творчі роботи: композиція «Сімейний затишок»,що включає в себе фальш-камін, музичний столик та кавоварку «Кава по-турецьки у піску», діюча модель-схема захист електродвигуна від втрати фази, діюча модель вітрового генератора та інші цікаві діючі моделі електрообладнання, які наші учні виготовили своїми руками.

Також Олена Миколаївна розповіла присутнім про життєві переваги та перспективи тих, хто отримав спеціальність електромонтера з ремонту та обслуговування електроустаткування.

Випускники можуть продовжити навчання у вищих навчальних закладах та отримати спеціальність інженера-електрика або працювати у різних галузях сільського господарства і промисловості.

Так, наша випускниця Катерина Далакова працює електриком на цукровому комбінаті, Квятківський Назар, успішно працював на залізниці та навчався в Київському технікумі залізничного транспорту, а на даний час несе службу в ЗСУ по спеціальності «Електромонтер».

Багато випускників працюють на підприємствах районних електричних мереж. Так, Кучер Олексій – диспетчер.

Жоден із випускників не пошкодував, що навчався у нас.