Неділя, 29 серпня 2021 — Сайт міста Шепетівка

29 серпня 1921 р., після кількох допитів та смертного вироку більшовицького трибуналу, відійшов у вічність український військово-політичний діяч, командир полку Дієвої армії УНР, співзасновник Української військової організації Іван Антонович Андрух. Сотник Січових Стрільців не один раз відвідував Шепетівку, у серпні 1919 р. брав участь у наступальних операціях армії УНР на шепетівському напрямку. Останній раз Іван Андрух відвідав Шепетівку наприкінці квітні 1921 року. Звідси він від’їжджав до Польщі на зустріч з С. Петлюрою, Є. Коновальцем та Ю. Тютюником.

У селі Серединці відбувся Фестиваль борщу
Розділ Культура

У свято Успіння Пресвятої Богородиці у Судилківській ОТГ, що на Шепетівщині Хмельницької області, відбувся фестиваль борщу. Це вже другий фестиваль борщу, який проводиться в громаді. Місцем проведення фестивалю цьогоріч обрано мальовниче село Серединці.

У Шепетівці вшанували пам’ять полеглих захисників України
Розділ Події

Щорік 29 серпня Україна вшановує пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави. До Алеї Слави Героїв України, що у місті Шепетівці, прийшли батьки померлих захисників та їх близькі, військові, духовенство, представники місцевої влади, громадськість.

Шепетівчанин здобув золото на Чемпіонаті Світу з комбат дзю-дзюцу
Розділ Спорт

 19-22 серпня 2021 року до тридцятиріччя незалежності України, при підтримці Міністерства молоді та спорту України, в Києві пройшов десятий чемпіонат Світу з комбат дзю-дзюцу (бойове джиу-джитсу) серед дорослих, юніорів та юнаків. Всі троє спортсменів які представляли Хмельницьку область в складі збірної команди України на чемпіонаті Світу повернулись додому з нагородами.

Історія України знає чимало військових діячів, якими варто пишатися. Один із них – Яків Гандзюк, постать якого відома, але досі недостатньо популяризована в українському суспільстві. Хоча він, як ніхто інший, заслуговує на це.

29 серпня - День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави. Цей день встановлений з метою гідного вшанування пам'яті військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, увічнення їх героїзму, зміцнення патріотичного духу у суспільстві, відповідно указу Президента від 23 серпня 2019 року.

0
репостів
0
репостів