Субота, 22 листопада 2014 — Сайт міста Шепетівка
Шепетівчани вшанували пам'ять жертв голодомору
Розділ Події
У четверту суботу листопада українці відзначають День пам'яті жертв голодоморів — щорічний національний пам'ятний день в Україні. Традиційно в цей день громадяни відвідують поминальне богослужіння і покладають символічні горщики з зерном та свічками до пам'ятників жертвам голодоморів в Україні.
Шепетівчани вшанували пам'ять Миколи Дзявульського
Розділ Події
21 листопада, Україна святкує першу річницю Євромайдану, яка, відповідно до указу президента, відзначається як державне свято - День гідності та свободи. Як відомо, рік тому, 21 листопада 2013 року, мітингувальники зібралися на головній площі Києва - Майдані Незалежності - на знак протесту проти рішення тодішньої влади про припинення підготовки до підписання Угоди про асоціацію з ЄС. У ході декількох місяців протесту мирні демонстрації переросли до сутичок з силовиками, що призвело до загибелі Небесної Сотні, а події, що отримали назву Євромайдан, завершилися зміною влади.
19 листопада юні науковці Хмельниччини зібралися на ІІ обласну учнівську науково-практичну конференцію, яка відбулася на базі Хмельницького політехнічного коледжу. Мова йде про школярів краю, які є членами Хмельницького територіального відділення Малої академії наук України. Цього разу на конференції юні подільські науковці вивчали перспективи розвитку сучасної науки і презентували власні дослідження в різних галуззях знань. Долучилися до цього свята науки і шість учнів-членів шкільних наукових товариств НВК №№ 1,3  ЗОШ №6  Шепетівської  міської філії МАН .
0
репостів
0
репостів