Версія для друку

Облрада планує профінансувати будівництво кисневої станції у шепетівській лікарні

Автор 09 вересня 2021, 20:39

Депутати Хмельницької облради планують виділити 8 млн грн субвенції з обласного бюджету для бюджету Шепетівської міської територіальної громади, яку призначено на реконструкцію системи киснепостачання Шепетівської багатопрофільної лікарні. Про це свідчать зміни до обласного бюджету, які планують затвердити 15 вересня на черговій сесії ради.

У пояснювальній записці зазначено, що Шепетівська багатопрофільна лікарня є закладом охорони здоров’я, який надає стаціонарну медичну допомогу пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2. Заклад функціонує на 275 ліжок, з них розгорнуто для хворих на  COVID-19 – 120 ліжок (у разі ускладнення епідемічної ситуації на базі закладу можливо перепрофілювати ще 60 ліжок).

Відповідно до затверджених НСЗУ протоколів та стандартів лікування COVID-19, у закладі охорони здоров’я крім медикаментів, засобів індивідуального захисту має бути певна кількість запасу рідкого кисню для заповнення кріогенної ємності, кисневих балонів тощо.

Для організації лікувального процесу та з метою безперебійного забезпечення киснем, необхідно зробити альтернативне джерело постачання кисню, а саме кисневу станцію для потреб лікарні.