Версія для друку

На Всесвітній день донора у Шепетівці здали майже 10 л крові

Автор 14 червня 2021, 13:02

14 червня  відзначається свято донорів, які жертвують свою кров іншим людям. У цей день згадують про важливість переливання крові, адже ця процедура рятує життя багатьох важких пацієнтів. Слово “донор” з латинської означає “дарувати”, адже при переливанні пацієнтові дарують життя.

Датою свята обрано 14 червня на честь дня народження Карла Ландштейнера. Цей австрійський вчений перший відкрив групи крові людини. У цей день варто привітати знайомих донорів крові і подякувати їм.

Медики Шепетівської багатопрофільної лікарні у себе на сторінці подякували донорам:

Ми щиро вдячні Вам, шановні наші Донори, за небайдужість, за щире серце, за добру душу, за те що Ви є!!!! Ми завжди раді бачити Вас та завжди чекаємо у відділенні трансфузіології КНП «Шепетівська багатопрофільна лікарня», де сьогодні до здачі крові долучилися 19 донорів, які здали загалом 9,7 л крові. Пам’ятай, кожна доза зданої донорської крові допоможе врятувати одним – життя, а іншим – повернути здоров`я!

На сьогоднішній день, донорство крові є абсолютно нешкідливою і безпечною процедурою. Для здорової людини це навіть корисно. В організмі донора підвищується рівень пристосувальних реакцій, стимулюється кровотворення і імунітет, відбувається розвантаження органів, що беруть участь в утилізації клітин крові.

Останнє редагування 14 червня 2021, 20:30