Версія для друку

Віктор Ляшко анонсував вихід з «червоної» зони Хмельницької області

Автор 05 травня 2021, 12:34

У чотирьох областях України, які зараз перебувають у «червоній» зоні карантину, ситуація з COVID-19 покращилася. Регіони можуть вийти з цієї зони днями. Про це заявив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко за результатами засідання Державної комісії з питань ТЕБ ​​та НС у вівторок, 4 травня.

Від сьогодні обмеження червоної карантинної зони скасували у Житомирській області. Регіон перейшов в помаранчеву зону.

«Варто зазначити, що поліпшення епідситуації спостерігається також у Запорізькій, Полтавській, Хмельницькій та Чернігівській областях. При збереженні позитивної динаміки, ці регіони можуть вийти з «червоного» рівня епідемічної небезпеки вже протягом найближчих днів», - заявив Ляшко.

На даний час у червоній зоні перебувають шість областей України: Запорізька, Полтавська, Сумська, Харківська, Хмельницька і Чернігівська.

"Щотижнева кількість нових випадків захворювання на COVID-19 зменшилася за місяць у три рази. Завантаженість ліжок з киснем менше за цільовий показник і складає 39%. Рівень госпіталізації менш як 60 осіб на 100 тисяч і становить 59 осіб на 100 тисяч населення. Коефіцієнт виявлення нових випадків впродовж 7 днів становить менш як 16%", - сказав Ляшко.

Я бачимо зі статистики, якщо після великодніх свят не буде всплеску захворюваності, то у Хмельницькій області цілком можуть пом'якшити карантині обмеження.