Версія для друку

Шепетівські медики б'ють на сполох через критичну ситуацію з COVID-19

Автор 19 березня 2021, 10:49
Шепетівські медики б'ють на сполох через критичну ситуацію з COVID-19 Фото Олег Довгань

Спостерігаючи невтішну статистику збільшення числа хворих на COVID-19 та їх госпіталізацію, ми вирішили дізнатись яка ситуація зараз складається у лікарні.

Головний лікар Шепетівської багатопрофільної лікарні Савчук Валентина Миколаївна зараз знаходиться на лікуванні в інфекційному відділенні. Тож, тимчасово обов'язки головного лікаря виконує заступник головного лікаря з медичного обслуговування населення району Наумець Олександр Олександрович і перше на що наголосив у нашій розмові - необхідність обмежити діяльність розважальних закладів та закладів харчування:

"Нехай усі люди ходять у масках. Необхідно терміново закрити усі ресторани, бари та кафе, де вечорами збирається маса людей."

Ще у вівторок у Хмельницькій ОДА повідомляли, що тимачсово будуть доправляти пацієнтів із коронавірусом до Ізяслава, однак Олександр Олександрович повідомив:

"Наразі коронавірусних пацієнтів з Шепетівського району тимчасово доправляють у лікарні міста Нетішин та Старокостянтинів, оскільки Ізяслав вже заповнений та немає змоги забирати наших хворих."

Не найкраща ситуація із захворюваністю серед медичних працівників, адже за словами Олександра Наумця їх хворіє багато, на жаль точну кількість нам не вдалось дізнатись.

За оперативною інформацією Шепетівської багатопрофільної лікарні, вчора було госпіталізовано 18 хворих та з підозрою, а сьогодні тільки хворих на коронавірус поступило 20 чоловік і ще 12 з підозрою. Цифри, насправді, вражають...

Вчора у лікарні додатково розгорнули 30 ліжок. Сьогодні загальна їх кількість - 160. В опорній лікарні зараз знаходиться 54 киснезалежних пацієнтів, з діагнозом COVID-19 - 125 чоловік та ще 26 з підозрою. Таким чином, із 160 місць уже зайнято 151. Також у реанімації знаходиться 5 пацієнтів у важкому стані. При цьому, як зазначив Олександр Олександрович людей не меншає, а, навпаки, їх число збільшується.

Окрім того, зазначив, що лікарня робить усе можливе, щоб надати допомогу пацієнтам:

"Самі по собі ліжка не лікують, а лікує кисень. Проблеми з киснем є по усій країні. День у мене розпочинається з дзвінків за кисень, в обід телефоную за кисень і так само ввечері."

Про критичну ситуацію із захворюванням на COVID-19 також вчора заявили на офіційній сторінці політичної партії "Європейська Солідарність" Шепетівського району:

"Щоденно фіксують десятки нових хворих, значна кількість яких потребує госпіталізації. Станом на 18 березня зайнятість ліжко-місць КНП "Шепетівської багатопрофільної лікарні" наближається до 100%, у тому числі місць інтенсивної терапії. Ситуація критична!!!" - зазначено у повідомленні.

Зокрема, підняли питання щодо функціонування у місті двох лікарень, адже Шепетівська багатопрофільна лікарня окрім надання стаціонарної допомоги пацієнтам із COVID-19 та підозрою, продовжує лікувати й інші категорії хворих. Тому подали і направили колективне депутатське звернення від депутатів фракції ПП "Європейська Солідарність" Шепетівської міської ради з вимогою негайно розглянути можливість додаткового розміщення хворих на базі КНП "Вузлової багатопрофільної лікарні" коронавірусних хворих до міського голови.

Наумець Олександр Олександрович прокоментував ситуацію з Вузловою лікарнею так:

"Для того, щоб відкрити додаткові місця для лікування хворих на COVID-19, потрібно мати спеціальні документи. Якщо у Вузловій лікарні не буде підписано таких договорів із Національною службою здоров'я (НСЗУ) - ніхто ніяких місць, на жаль, не відкриє."

Останнє редагування 19 березня 2021, 15:07