Версія для друку

Медики посилять імунізацію проти кору населення Шепетівщини

Автор В.В.Костюк 12 квітня 2019, 13:22

На Шепетівщині в 2019 році склалась неблагополучна епідемічна ситуація по захворюваності на кір. Станом на 10.04.19р. захворіла 151 особа, з яких дорослі становлять 64 випадки, діти 87. Захворюваність реєструється як серед міського так і серед сільського населення, організованих колективах та неорганізованого населення.

Враховуючи, що найкращий захист населення проти кору - вакцинація, медичними працівниками прийнято рішення посилити імунізацію проти цього небезпечного захворювання. Згідно з наказами МОЗ України в даний неблагополучний період щепленню в першу чергу підлягають діти до 18 років, учні і студенти медучилища, сільгосптехнікуму, ПТУ, працівники закладів охорони здоров’я та освіти незалежно від віку.

Тому на Шепетівщині необхідно негайно, до 22 квітня поточного року міському та районному відділів освіти, директорам учбових закладів, медичним працівникам провести узагальненні данні, щодо кількості підлягаючих щепленню осіб з метою отримання необхідної кількості вакцин.

Профілактичні щеплення проти кору будуть проводитись у квітні – червні 2019 року мобільними бригадами районного центру ПМСД у пунктах щеплень за інформованою згодою батьків дітей або дорослих з дотриманням холодового ланцюга.