Версія для друку

Шепетівським медикам заборгували більше 10 млн. грн

Автор 28 жовтня 2018, 03:16

25 жовтня 2018 року під керівництвом голови районної державної адміністрації Романа Підопригори відбулась нарада із сільськими головами та головами об’єднаних територіальних громад. Участь у ній також прийняли: заступник голови районної ради Артур Мовсісян, керівники та працівники окремих структурних підрозділів адміністрації, установ та організацій району.

В ході наради були розглянуті 22 питання порядку денного, серед яких: виготовлення та поновлення нормативної грошової оцінки населених пунктів району, виконання бюджету району, погашення заборгованості по орендній платі за землю, планування бюджетів на 2019 рік, ведення військового обліку та призову на строкову війську службу, виконання Наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України № 158 від 03.07.2018 року щодо «Будівельної амністії» та інші. 

Особливу увагу було приділено питанням погашення дефіциту по заробітній платі працівникам медичних закладів, що надають вторинну медичну допомогу та основним проблемам щодо надання медичних послуг жителям Шепетівського району. Зокрема, у своїй доповіді головний лікар ЦРЛ Валентина Савчук поінформувала, станом на 1 листопада 2018 року заборгованість по виплаті заробітної плати медичним працівникам становить більше 10 млн. грн.. Працівники ЦРЛ отримали 70% авансу за серпень місяць. В колективі наростає соціальна напруга, багато працівників звільняється.

В свою чергу голова адміністрації Роман Підопригора звернувся до голів ОТГ з проханням спрямувати залишки невикористаної медичної субвенції комунального некомерційного підприємства ЦПМСД на заробітну плату медичних працівників, а також розглянути можливість виділення коштів із сільських бюджетів на погашення заборгованості.

Під час наради були дані ряд доручень щодо посилення контролю за використання та освоєння державних коштів наданих на будівництво об’єктів відповідно до програм соціально – економічного розвитку району, заключення договорів на обслуговування газових мереж та обладнання з суб’єктом господарювання, який має відповідні дозвільні документи, соціального захисту дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які опинились у складних життєвих обставинах в умовах децентралізації, забезпечення пільгового перевезення населення та інші.

Шепетівська райдержадміністрація

Останнє редагування 02 листопада 2018, 02:59