Версія для друку

Шепетівські лікарі вчились хірургії війни та надзвичайних ситуацій

Автор 04 липня 2022, 12:01
Олег Довгань, Олег Дірей та Мирослав Мартишевський Олег Довгань, Олег Дірей та Мирослав Мартишевський

Два дні інтенсивного тренінгу від Аmerican College of Surgery та організації MedGlobal пройшли шепетівські лікарі Олег Довгань, Олег Дірей та Мирослав Мартишевський. Про це повідомив завідувач відділенням невідкладної медичної допомоги Шепетівської багатопрофільної лікарні.

Треніг мав назву "Хірургія пошкоджень та хірургічні маніпуляції при поєднаній травмі". Олег Довгань, якому нещодавно вручили “Орден Святого Пантелеймона” поділився своїми враженнями:

Нові знання котрі вимагає жорстока сучасність... Структуризація та алгоритмізація діяльності в екстрених випадках. Безмежна подяка наставникам Dr Judach Slavkovsky та Dr John Sherck за знання та навики, що рятують! Подяка всім учасникам тренінгу за мотивованість до "медичного екстриму" та небайдужість! Подяка всім організаторам!

Від початку російсько-української війни кількість травмованих та необхідність проведення хірургічних втручань зросли в десятки разів. Активні бойові дії та недотримання російськими військовими норм міжнародного права призводить до травмування великої кількості не тільки військових, але й цивільних. Саме тому зараз, як ніколи, гостро стоїть проблема наявності достатньої кількості фахівців хірургічного профілю з досвідом лікування поєднаної травми.

Останнє редагування 04 липня 2022, 12:22