Версія для друку
Розділ Культура

У Хмельницькому підвели підсумки виставки-конкурсу живописних художніх робіт учнів мистецьких шкіл

Автор 12 вересня 2019, 13:24

10 вересня 2019 року у приміщенні Хмельницької дитячої школи образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва відбулось нагородження переможців обласної виставки-конкурсу живописних художніх робіт учнів мистецьких шкіл «Кольори натхнення і краси».

На розгляд журі були представлені 157 живописних робіт учнів з 23 мистецьких шкіл області. Отримали нагороди 45 учасників виставки-конкурсу.

Під час нагородження член журі конкурсу, мистецтвознавець Людмила Федорівна Рожко-Павленко зазначила, що конкурс – це своєрідний фінал та водночас нова точка відліку на майбутнє. Для учнів та викладачів це дуже важлива професійна оцінка зробленого.

Окрім нагородження, для учнів були проведені майстер-класи викладачами Хмельницької ДШО та ДПМ (живопис по мокрому, народна лялька, валяння) та Шепетівської ДХШ (витинанка). Викладачі мали змогу відвідати Хмельницький обласний художній музей.

Отож, перегорнута ще одна сторінка світу образотворчого мистецтва, світу, де так комфортно себе почувають наші юні художники. Попереду у них багато мистецьких подій, виставок і досвід отриманий на цьому конкурсі, його творча атмосфера та позитивні емоції, безперечно, стануть їм у нагоді.

Управління культури, національностей, релігій та туризму Хмельницької облдержадміністрації