Версія для друку
Розділ Культура

До 70-ї річниці від дня народження Володимира Івасюка плесенці співали його пісні

Автор 06 березня 2019, 15:45

Одному з основоположників української естрадної музики, видатному українському композитору, поету, творцю української поп-музики Володимиру Івасюку, який поплатився життям за любов до України, 4 березня виповнилось би 70 років. У Плесенській бібліотеці до 70-ї річниці від дня народження Володимира Івасюка пройшла літературно-музична подорож по життю та творості Володимира Івасюка «Ти признайся мені…». Де за чашкою кави прослухали про життєвий шлях великого митця.

Слухали пісні: «Балада про мальви», «Тільки раз цвіте любов» у виконанні Лариси Савчук. «Відлітали журавлі» у виконанні Віктора Журавльова. Пісню Ю.Рибчинського та М. Мозгового «Минає день минає ніч» присвячену В. Івасюку заспівав Махайло Мотлюк. Прослухали пісні , які співає весь світ , це: «Водограй» та «Я піду в високі гори». Пісню , яку В. Івасюк написав у 18 років, пісню, яка стала піснею 1971 року, пісню, яку співає весь світ, яка вже стала класикою української естради - «Червона рута» прослухали соло на трубі на початку заходу у виконанні учня Плесенської ЗОШ І-ІІІ ступеня Олександра Мельника. А в кінці заходу всі присутні заспівали «Червону руту» під карооке.

Почесним гостем на заході був присутній Микола Йосипович Кукуровський, який в 70-ті роки працював у Львівські філармонії. Грав у симфонічному оркестрі. Микола Йосипович грав на концерті В. Івасюка . Ділився спогадами про роботу у Львові, а ще Микола Йосипович приніс альбом з фотографіями зі Львова. Та розповідав про похорони Володимира Івасюка. Пісні Володимира Івасюка стали улюбленими народними і нині лунають не лише в Плесні, а по всьому світі.

Володимир Івасюк - один із творців української естрадної музики. Видатний українець, який прожив всього 30 років, за своє коротке життя написав 107 пісень, 53 інструментальних творів, створив музику до кількох спектаклів. Окрім цього, він професійний медик, скрипаль, чудово грав на фортепіано, віолончелі, гітарі, майстерно виконував свої пісні. Відомий як музикант, Івасюк був і неординарним живописцем.

Плесенські новини

Останнє редагування 06 березня 2019, 17:03

Відео