Версія для друку
Розділ Культура

Школярі Шепетівщини демонстрували свою творчість на обласному конкурсі

Автор 02 березня 2019, 14:34

1 березня відбувся обласний огляд художньої самодіяльності школярів Шепетівського району та Судилківської сільської ради. Про це повідомило управління освіти, культури, молоді, спорту та туризму Шепетівської РДА.

Спочатку члени журі оглянули виставку декоративно-прикладного та образотворчого мистецтва. Виставка була надзвичайно багата на різноманітні вироби, виготовлені різноманітними техніками. А їх представлено дуже багато: лозоплетіння, соломоплетіння, художня обробка деревини, різьблення, випилювання, гончарство, вироби з солоного тіста, шкіри, вовни.

Багатою був розділ «Голкою та ниткою». Тут вишивки різними техніками, вироби, в'язані крючком, спицями, макраме, вироби, оздоблені текстилем, декорування одягу. А підрозділ «Ниткою» демонстрував різноманітні квіти, виготовлені технікою ганутель, листівки, виконані ізониткою, спірелі та цікаві впроби, при виготовленні яких використовується шнурок.

Різноманіттям і красою відзначалися вироби з паперу у різних техніках – паперопластика, скраббукінг, оригамі, кірігамі, квілінг, декупаж тощо. На виставці милували око народні ляльки, м'які іграшки, картини та вироби зі стрічок, вироби з природних матеріалів, картини з монет, на склі. Надзвичайно багато на виставці представлено образотворче мистецтво – графіка, живопис, олія, батик.

Журі відзначило змістовну та цікаву екскурсію виставкою, під час якої учениця 11 класу Ловінська Ольга розповіла про історію виникнення тієї чи іншої техніки, її поширення, та майстер-класи у техніці батик, скраббукінг та спірелі.

Після виставки на суд журі представлено концертну програму, тема якої «Весна дитячих мрій». Патріотичні, філософські вірші, народні, ліричні пісні, ніжний вальс, спортивний танок, танок у народному стилі, театралізація, ляльковий театр, духовий оркестр, соло на трубах, оркестр народних інструментів, хор – все це було у концертній програмі.

Журі відзначило високий рівень підготовки і виставки, і концерту, побажало школярам та їх наставникам подальших творчих злетів.