Версія для друку

Cуд дав шанс на виправлення без в’язниці наркозалежному військовослужбовцю

Автор 23 листопада 2021, 15:23

Шепетівський міськрайонний суд визнав 21-річного жителя Шепетівки винуватим за частиною 2 статті 309 Кримінального кодексу України (незаконне придбання та зберігання наркотичних засобів без мети збуту, вчинене протягом року після засудження за цією статтею) та призначив йому остаточне покарання – 2 роки 2 місяці позбавлення волі, проте звільнив від його відбування з випробуванням на 1 рік 6 місяців іспитового строку. Нагляд за поведінкою обвинуваченого суд поклав на командира військової частини.

Як встановив суд, уродженець Кіровоградської області, котрий проходить військову службу за контрактом у військовій частині Шепетівки на посаді пожежника пожежної обслуги, у порушення вимог Статутів ЗСУ та Закону України «Про наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори», 12 вересня 2021 року через телеграм-канал незаконно купив наркотичний засіб – канабіс, який зберігав без мети збуту для власного споживання за місцем тимчасового проживання.

Про незаконну покупку через два дні він розповів військовим службовим особам. А 16 вересня під час санкціонованого обшуку у спальній кімнаті військовослужбовця правоохоронці виявили та вилучили 8,786 г канабісу, металевий пристрій для подрібнення, пристрої, які можуть використовуватися для вживання наркотиків.

Під час судового розгляду справи обвинувачений просив суворо його не карати, сказав, що пройшов лікування від наркотичної залежності й запевнив, що більше не вживатиме.

Призначаючи покарання, суд врахував, що він раніше судимий за зберігання психотропних речовин, під час відбування покарання за попереднім вироком вчинив нетяжкий злочин у сфері обігу наркотичних засобів, за місцем служби характеризується негативно, звернувся за медичною допомогою та проходить лікування від наркотичної залежності. Обставинами, що пом`якшують покарання суд визнав щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину, а такою, що обтяжує, – рецидив злочинів.

Вирок ще не набрав законної сили там може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Пресслужба Хмельницького апеляційного суду