Версія для друку

Жителю Шепетівщини оголосили підозру за смертельну ДТП

Автор 01 листопада 2021, 14:49

Слідчі Шепетівського РУП оголосили підозру 19-річному жителю Шепетівського району, який вчинив смертельну ДТП. Нагадаємо, що подія сталась 4 жовтня о 6 годині ранку в селищі міського типу Білогір'я, що на Шепетівщині.

Водій автомобіля "Opel Zafira" не вибрав безпечної швидкості руху та не зупинився, у результаті чого здійснив наїзд на пішохода. 45-річний потерпілий рухався в попутному напрямку відносно руху автомобіля, по лівому краю проїзної частини.

Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди чоловіка госпіталізували в хірургічне відділення місцевої лікарні, де він помер від отриманих травм.

За даним фактом слідчі Шепетівського РУП розпочали кримінальне провадження.

Правоохоронці вилучили автомобіль, призначили ряд експертиз, у тому числі судову експертизу дослідження обставин та механізму дорожньо - транспортної пригоди.

Наразі встановлено, що 19-річний водій порушив вимоги правил дорожнього руху, внаслідок чого відбулась дорожньо - транспортна пригода.

Правоохоронці оголосили підозру молодику у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 ст. 286 Кримінального Кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілому).

Обвинувальний акт вже скеровано до суду.

За скоєне законодавець передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.