Версія для друку

Краяни за добу перерахували шахраям більше 20 тисяч гривень

Автор 04 серпня 2021, 09:56
Краяни за добу перерахували шахраям більше 20 тисяч гривень Фото depositphotos.com

За минулу добу дізнавачі Шепетівського РУП розпочали чотири кримінальні провадження за фактами вчинення шахрайських дій щодо мешканців Шепетівського району, які продовжують потерпати від дій телефонних шахраїв.

Так, мешканець м. Полонне купуючи автомобільні деталі, втратив більше 10 тисяч гривень. Чоловік перейшов за посиланням, наданим "покупцем", повідомив свої персональні дані та незчувся, як зникли кошти з його банківської картки.

Того ж дня до поліції звернулась шепетівчанка, у якої шахраї виманили більше 5 тисяч гривень. Жінка намагалась замовити стільці в інтернеті та втратила свої заощадження.

Користуючись сезоном врожаїв, шахраї розміщують оголошення про продаж зернових культур та наполягають на передоплаті. На жаль, жителька с. Жилинці, що на Шепетівщині, таким чином віддала шахраям більше 4 тисяч гривень.

Заготівля дров на зиму - наразі теж актуальна тема для мешканців Шепетівського району. Продаж дров через соціальні мережі - нагода для інтернет-шахраїв збагатитись. Днями полончанин перерахував дві з половиною тисячі гривень невідомим саме за "купівлю" деревини на зиму.

Прикро визнавати, що з кожним днем кількість жертв інтернет-шахраїв тільки зростає. Кожен з нас може попередити це злочин звичайним способом - не відповідати на вимоги шахраїв:

"Просто кидайте слухавку! Навіть якщо Ви продаєте/купуєте в інтернеті тривалий час, пам'ятайте, й досвідчені торговці/покупці потрапляють у пастки шахраїв!
Бережіть свої кошти та майно!"

Шепетівське РУП

Останнє редагування 04 серпня 2021, 10:06