Версія для друку

Залишився і без телефона, і без грошей

Автор 21 липня 2021, 12:10
Залишився і без телефона, і без грошей Фото depositphotos.com

До Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області надійшов обвинувальний акт стосовно жителя м. Шепетівки, який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 190  Кримінального кодексу України  (заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство).

Досудовим слідством встановлено, що 12.05.2021 року, обвинувачений Б. на прохання свого знайомого Х., пред’явивши особисті документи, що посвідчують особу, здав належний останньому мобільний телефон до ПТ «Ломбард «Заставно-кредитний дім», що знаходиться у м. Шепетівка, оскільки у потерпілого Х. були відсутні власні документи.

Отримані грошові кошти обвинувачений Б. та потерпілий Х. витратили на власні потреби, при цьому домовившись, що у подальшому переданий обвинуваченим Б. під заклад телефон вони викуплять за кошти потерпілого Х.

У свою чергу потерпілий Х. висловивши прохання про викуп телефону, довіряючи обвинуваченому Б., який пообіцяв це зробити, 14.05.2021, використовуючи систему онлайн банкінгу перерахував грошові кошти у сумі 2280 грн. на рахунок банківської картки, номер якої був вказаний обвинуваченим Б. В подальшому, не маючи на меті виконати обіцяне та не виконавши дану потерпілому Х. обіцянку викупити із ломбарду мобільний телефон, обвинувачений Б. використав отримані грошові кошти у сумі 2280 грн. на власний розсуд.

Своїми умисними діями, обвинувачений Б. завдав потерпілому Х. матеріальної шкоди на загальну суму 2280 гривень.

Санкція ч. 1 ст. 190 КК України передбачає призначення покарання у виді штрафу від двох тисяч до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від двохсот до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, згідно статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням пресслужби суду