Версія для друку

За крадіжку обручок чоловік 200 годин працюватиме на громаду

Автор 08 червня 2021, 09:31
За крадіжку обручок чоловік 200 годин працюватиме на громаду Фото depositphotos.com

Шепетівський міськрайонний суд визнав 32-річного жителя с. Пліщин Шепетівського району винуватим у крадіжці (ч. 1 ст. 185 КК України) та призначив йому покарання у виді 200 годин громадських робіт.

За вироком, 3 січня цього року чоловік під час гостини у товариша в Шепетівці вкрав у того золоті обручки загальною вартістю 7966 грн 75 коп.

У судовому засіданні він пояснив, що прийшов у гості на запрошення товариша. Під час спілкування за пивом розповів тому, що хоче одружитися. Господар похвалився своїми обручками, які вони з дружиною купили, та поклав їх назад до скляної стопки у дитячій стінці. Коли ж він вийшов, обвинувачений сховав обручки до кишені. Цього ж дня здав їх у ломбард за 7500 гривень. Сказав, що визнає вину і щиро кається, попросив вибачення у потерпілого.

Потерпілий заявив, що крадієві не пробачив, оскільки той досі не відшкодував заподіяні збитки. Розповів, що крадіжку виявив через кілька днів після візиту обвинуваченого. Одразу подзвонив йому, той зізнався. Спочатку обіцяв повернути обручки, а згодом – відшкодувати їх вартість. Проте обіцянки не виконав. Потерпілий звернувся до поліції. У визначенні йому міри покарання поклався на розсуд суду.

При призначенні покарання суд взяв до уваги, що обвинувачений раніше не судимий, не працює, розлучений, має на утриманні одну неповнолітню дитину, за місцем проживання характеризується задовільно, обставини, які пом'якшують покарання – щире каяття та активне сприяння розкриттю кримінального правопорушення, відсутність обставин, які обтяжують покарання.

«… суд також враховує повне визнання вини останнім, думку потерпілого, наслідки, що настали, а тому вважає, що для досягнення мети покарання, передбаченої ч. 2 ст. 50 КК України слід призначити покарання у виді громадських робіт в межах санкції ч. 1 ст. 185 КК України, яке буде необхідним та достатнім для його виправлення та попередження вчинення нових кримінальних правопорушень», – ідеться у вироку суд.

Вирок ще не набрав законної сили й може бути оскаржений до апеляційного суду.

Пресслужба Хмельницького апеляційного суду