Версія для друку

Шепетівчанину світить до 10 років тюрми за побиття, що спричинило смерть

Автор 27 квітня 2021, 16:37

До Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області надійшов обвинувальний акт стосовно місцевого жителя, який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 121 (спричинення умисного тяжкого тілесного ушкодження, тобто умисного тілесного ушкодження, небезпечного для життя в момент заподіяння, що спричинило смерть потерпілого) Кримінального кодексу України.

Досудовим слідством встановлено, що 5 березня цього року, обвинувачений, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння та знаходячись на бетонних сходах будинку в м. Шепетівка, вступив у словесний конфлікт з потерпілим та умисно штовхнув останнього обома руками в грудну клітку.

Після цього, обвинувачений, утримуючись за металеві поручні, протиправно вдарив чоловіка ногою в ділянку грудної клітки, внаслідок чого надав тілу потерпілого прискорення, від якого останній втратив рівновагу та впав спиною назад, вдарившись потиличною ділянкою голови об виступаючі поверхні бетонних сходів, втративши свідомість.

Внаслідок вказаних умисних дій, обвинувачений спричинив потерпілому тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості, що викликають тривалий розлад здоров’я, численні легкі тілесні ушкодження та тяжкі тілесні ушкодження, які небезпечні для життя в момент спричинення, від яких потерпілий помер 06.03.2021 року.

Нагадуємо, санкція ч. 2 ст. 121 КК  України передбачає призначення покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до десяти років.

За повідомленням пресслужби суду