Версія для друку

За побої чоловік у суді отримав 100 годин громадських робіт, а зі співмешканкою примирився

Автор 02 квітня 2021, 10:11
За побої чоловік у суді отримав 100 годин громадських робіт, а зі співмешканкою примирився Фото depositphotos.com

Шепетівським міськрайонним судом Хмельницької області ухвалено вирок, яким затверджено угоду про примирення у кримінальному провадженні, укладену між обвинуваченим та потерпілою.

Жителя Шепетівського району визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення (кримінального проступку), передбаченого частиною 1 статті 125 (умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України, і призначено йому покарання у виді 100 годин громадських робіт.

Згідно з вироком суду, 28 лютого 2021 року обвинувачений, перебуваючи в одній із кімнат будинку в с. Климентовичі Шепетівського району, під час конфлікту із співмешканкою, що виник на ґрунті ревнощів, умисно наніс два удари долонею в область щелепи потерпілої, п’ять ударів кулаком в очі та два удари в ніс, після чого схопив потерпілу двома руками зверху за волосся та кинув на підлогу, заподіявши тілесні ушкодження легкого ступеня тяжкості.

Обвинувачений свою вину у вчиненні кримінального проступку визнав повністю, щиро покаявся.

Суд переконався, що укладення угоди сторонами є добровільним, тобто не є наслідком застосування насильства, примусу, погроз або наслідком обіцянок чи дії будь-яких інших обставин, ніж ті, що передбачені в угоді.

Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням пресслужби суду