Версія для друку

До Шепетівки привезли виставку «Майдан: простір творчості»

Автор 13 лютого 2021, 13:24

12 лютого, о 12.00, у Музеї пропаганди відбулася презентація виставки робіт студентів-дизайнерів Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури під назвою «Майдан: простір творчості». Цей виставковий проект присвячений вшануванню Дня Героїв Небесної Сотні та Дню пам’яті Героя України шепетівчанина Дзявульського М.С.

Творчі роботи надав та презентував у нашому музеї Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні – Музей Революції Гідності в партнерстві з Українським інститутом національної пам'яті.

Ідея створення представлених робіт належить професору, засновнику й керівнику майстерні графічного дизайну Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури Віталію Шості.

"Майдан: простір творчості" - це 74 мистецькі об'єкти на тему Майдану, про російську інформаційну та збройну агресію:

  • серія з 12 плакатів “Апостоли гідності”. Це масштабна фотосесія об’єктів Майдану, що вишиковує стрій щитів – уособлення захисників Майдану поряд зі священними гаслами-посланнями, які були сенсом життя героїчних оборонців,
  • календарі на тему Майдану,
  • серія акцидентних абеток «Автограф Майдану», де використано прототипи шрифтів, застосовуваних майданівцями в різний спосіб і на різному матеріалі,
  • «Це – медіавійна», де викривається цинічна політика Росії при використанні інформаційної зброї, яка деформує свідомість населення передусім країни-окупанта.

У події взяли участь заступник голови Шепетівської міської ОТГ Галина Безкоровайна, представники міської та районної влади, учасник Революції гідності Володимир Бученко, який розповів про події на Майдані у 2013-2014 рр., працівники закладів культури та відвідувачі музею.

Виставка триватиме до 14 березня 2021 року.

Музей пропаганди

Останнє редагування 13 лютого 2021, 14:27