Версія для друку

На Шепетівщині сільського голову викрито на вимаганні та одержанні хабаря

Автор 19 жовтня 2020, 13:43

За процесуального керівництва Шепетівської місцевої прокуратури, слідчим відділом Ізяславського відділення Славутського відділу поліції Головного управління Національної поліції в області у взаємодії зі співробітниками Управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України та спецпідрозділу «К» Управління Служби безпеки України у Хмельницькій області, в результаті проведених негласних слідчих (розшукових) дій, задокументовано факт вимагання та одержання неправомірної вигоди сільським головою.

Використовуючи своє службове становище, посадовець вимагав у місцевого мешканця 15 тисяч доларів США, що станом на 19.10.2020 становить понад 425 тис грн.

За цю суму він обіцяв сприяти у прийнятті сесією сільської ради рішення про надання у власність п’яти земельних ділянок загальною площею майже 10 га.

Під час одержання обумовленої суми неправомірної вигоди зазначену особу викрито та затримано у порядку ст. 208 КПК України.

За вказаним фактом здійснюється досудове розслідування за ч.3 ст.368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди, поєднане з її вимаганням).

На даний час проводяться першочергові, невідкладні слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів.

Також вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання викритій особі запобіжного заходу.


Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури