Версія для друку

У Шепетівці судитимуть розкрадача могил

Автор 05 березня 2019, 17:59

Шепетівський міськрайонний суд розгляне справу обвинуваченого у нарузі над могилою з метою незаконного заволодіння предметами, що знаходяться на могилі, вчиненому повторно, з корисливих мотивів (частина 3 статті 297 Кримінального кодексу України).

За матеріалами досудового слідства, раніше судимий за цією ж статтею Кримінального кодексу України житель Шепетівського району під час іспитового терміну знову вчинив наругу над могилою на кладовищі смт. Гриців: знявши хвіртку, виготовлену з чорного металу, з огорожі на одній з могил, намагався продати її місцевому жителю. Але, будучи викритим останнім, сховав хвіртку в чагарниках неподалік свого помешкання, та згодом видав поліції.

Санкція інкримінованої статті КК України передбачає покарання обмеженням волі на строк від чотирьох до п’яти років або позбавленням волі від чотирьох до семи років.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 Прес-служба Хмельницького апеляційного суду