Версія для друку

Так мстилися, що побили до смерті чоловіка

Автор 31 січня 2019, 17:11

30 січня 2019 року Шепетівським міськрайонним судом Хмельницької області ухвалено вирок, яким М. та Г. визнано винуватими у вчиненні злочину, передбаченого частиною другою статті 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого, вчинене групою осіб) Кримінального кодексу України та призначено покарання у виді 8 років позбавлення волі.

За частиною другою статті 296 (хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю, вчинене групою осіб) КК України М. та Г. виправдано за відсутністю складу вказаного злочину в їх діях.

Згідно вироку, 03 червня 2018 року, Г. та М., обоє перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, діючи з мотивів помсти за спричинене напередодні потерпілим для М. тілесне ушкодження у вигляді рубця на поверхні правої брови, яке відноситься до тілесного ушкодження легкого ступеня тяжкості, що спричинило короткочасний розлад здоров'я, групою осіб, умисно спричинили потерпілому тяжкі тілесні ушкодження, що потягли за собою смерть останнього.

Г. наздогнав потерпілого та наніс йому удар кулаком в голову, після чого за одяг перетяг потерпілого на другу сторону вулиці, де вдарив ногою в груди, від чого потерпілий зігнувся, став на коліна. Після цього Г. вдарив два рази кулаком по голові та покликав М., який взяв потерпілого за чуба і два рази вдарив головою об землю, після чого наніс йому один удар кулаком в голову. Вказаними діями обвинувачені спричинили потерпілому тілесні ушкодження, які відносяться до тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений Г. свою вину визнав частково, від дачі показань та відповідей на запитання відмовився.

Обвинувачений М. в судовому засіданні вину не визнав, ствердив, що потерпілого не бив, від дачі показань та відповідей на запитання відмовився.

До набрання вироком законної сили обвинувачені будуть утримуватись під вартою.

Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Нагадуємо, що санкція ч. 2 ст. 121 КК України передбачає призначення покарання у виді або позбавлення волі на строк від семи до десяти років.

За повідомленням прес-служби суду