Версія для друку

На Львівщині отруїлось кілька десятків юних мешканців Шепетівщини

Автор 07 серпня 2018, 15:36

У готелі "Джем", у селі Раковець Львівскьої області, отруїлися кілька десятків людей, майже всі діти. Про це повідомили у департаменті з питань цивільного захисту Львівської облдержадміністрації. Усі вони - мешканці Шепетівського району.

"Потерпілих госпіталізували вчора ввечері. У всіх - діагноз "харчова токсикоз-інфекція". Постраждалі у стані середньої важкості", - проінформували у департаменті.

За фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.325 КК України (порушення правил боротьби з епідеміями). За такий злочин передбачено максимальне покарання у вигляді до трьох років обмеження волі. Нині поліцейські встановлюють причину отруєння. Триває досудове розслідування. Також призначено експертизи.

Постраждалі внаслідок отруєння відпочивальники готелю "Джем" у с. Раківець Львівської області вживали курячі яйця, млинці, борщ зі сметаною та молочну продукцію. Про це повідомила прес-служба Держпродспоживслужби України.

"Діти прибули на відпочинок з м. Шепетівка Хмельницької області в кількості 47 осіб. При зборі епіданамнезу встановлено, що постраждалі вживали в їжу курячі яйця, млинці, борщ зі сметаною та молочну продукцію", - йдеться в повідомленні.

Для встановлення причин та умов виникнення захворювань фахівці ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області розпочали проведення санітарно-епідеміологічного розслідування та обстеження готелю "Джем".

Зазначено, що станом на 8:00 7 серпня за медичною допомогою всього звернулися 30 осіб, з яких 29 дітей 2001-2003 років народження.

"До Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні з попередніми діагнозами "Гостра кишкова інфекція", "Харчова токсикоінфекція" госпіталізовано 25 осіб, з них 24 дітей, 5 дітей відмовилось від госпіталізації та знаходяться на амбулаторному лікуванні", - зазначили в прес-службі.

Останнє редагування 08 серпня 2018, 00:15

Відео