Версія для друку

Ухвалено вирок водію-грабіжнику, який обікрав пішохода

Автор 15 травня 2018, 16:49

Сьогодні, 15 травня 2018 року, вироком Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області визнано винним громадянина Н. у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 186 КК України – відкрите викрадення чужого майна (грабіж) та призначено покарання у виді 1 року позбавлення волі. Відповідно до ст. 75 КК України Н. звільнено від відбування призначеного основного покарання з іспитовим строком тривалістю 1 (один) рік.

Подія сталася 13 березня 2018 року, близько 19 години. Н., рухаючись на автомобілі, помітив пішохода В. і пограбував його. Так, Н., застосовуючи екстрене гальмування, зупинив керований ним транспортний засіб та вийшов з автомобіля. В цей же час підійшов ззаду до потерпілого та із застосуванням насильства схопив ремінь сумки та зірвав її з плеча, внаслідок чого сумка з наявними у ній речами опинилась в обвинуваченого Н.

Продовжуючи свої злочинні дії, Н. вирвав у потерпілого мобільний телефон та поклав його до кишені власного одягу.

Після вчиненого грабежу, обвинувачений Н. майно потерпілого забрав із собою та зник з місця події. Всього викрав майно на загальну суму 520 гривень.

В судовому засіданні Н. винним себе у вчиненні злочину визнав частково та неодноразово змінював свої покази щодо своїх мотивів під час відібрання майна. Зокрема, вказував, що забрав майно через те, що був злий на потерпілого, оскільки останній створив для нього аварійну обстановку на дорозі.

Наразі вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до Апеляційного суду Хмельницької області.

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області