Вівторок, 21 лютого 2012 — Сайт міста Шепетівка
Шепетівка
Розділ Інше
21 лютого 2012, 21:52

Ювілейні дати 2012 року

Так вже співпало, що цього року наше місто буде відзначати чимало ювілейних дат. З цього приводу хотілось би нагадати їх нашим читачам, адже кожен має пам'ятати історію свого власного міста.

Капустянський Микола Олександрович
Розділ Інше

З історією нашого міста повязане імя видатного діяча УНР, будівничого української армії Миколи Олександровича Капустянського. У роки першої світової вйни М. Капустянський командував піхотним полком, проходив службу на різних керівних посадах, займався штабною роботою. На початку 1917 р. у чині полковника виконвував обов'язки начальника штабу дивізії. Наприкінці 1917 р. за власним бажанням був переведений до 34-го армійського корпусу, яким командував генерал П. Скоропадський. Невдовзі корпус став називатися 1-м Українським.

У 2002 році була проведена широка реконструкція залізничного вокзалу, привокзальної площі з будівлями, що стали візитівкою, окрасою нашого міста. 10 років шепетівчани пишаються площею, яка носить ім'я Г.М. Кирпи - почесного громадянина нашого міста. Саме завдяки видатному землякові Г.М. Кирпі, світла йому пам'ять, площа набула такого ошатного, європейського вигляду.

Про реформування житлово-комунальної сфери мову ведуть давно. Багато років з великим скрипом на рівні міста вирішується питання ремонту комунікацій, дахів, під'їздів, ліфтів, упорядкування прибудинкових територій. Коштів, які надає міський бюджет і платять мешканці багатоповерхівок за послуги комунальних служб хронічно не вистачає. Підвищувати тарифи вже було далі нікуди. І ось міська влада в Шепетівці від слів перейшла до справи.

Відбулися змагання з триборства серед військових та силових структур міста
Розділ Спорт

Щороку серед військових та силових структур міста з нагоди річниці визволення м.Шепетівки від німецько-фашистських загарбників в нашому місті проводяться змагання зі стрільб (вправа ПМ-1). Організаторами змагань виступають спільно Шепетівський міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та відділ у справах сім’ї, молоді та спорту. За побажаннями учасників цього року змагання були ускладненні. Замісь одного виду спорту учасники змагалися у трьох видах: підтягуванні, поштовху гирі (24 кг. з двох рук) та стрільбах (вправа ПМ-1).

0
репостів
0
репостів