Вівторок, 17 січня 2012 — Сайт міста Шепетівка
Двадцята позачергова сесія Шепетівської міської ради
Розділ Події

17 січня відбулася двадцята позачергова сесія Шепетівської міської ради. Головував на засіданні секретарь міської ради Анатолій Липкань, так як мер зараз у відпустці. Ця сесія була дуже важлива для приватних підприємців, адже на ній мали розглядати  ставки єдиного податку. Перед початком сесії підприємці роздали народним обранцям письмове звернення, в якому просили прийняти ставку єдиного податку для першої групи платників у розмірі 8%. Цю пропозицію підтримало лише 9 депутатів з фракцій ВО "Свобода" та "Батьківщина".

15 січня до Шепетівського МВ УМВС надійшло повідомлення про крадіжку електропобутової техніки з будинку місцевої жительки. Вжитими оперативно-пошуковими заходами встановлено, що злочин скоїв 20-річний місцевий житель.

Українське Різдво годі уяви­ти собі без традиційних різдвя­них пісень — колядок. Навіть у сучасних умовах вони так само, як і кілька століть тому, зачаровують своїм мелодійним звучанням, сповнюють душу й серце теплом та щирою раді­стю. І ні напружений ритм жит­тя, ні наднові технології та нова музика не здатні витісни­ти традиційну коляду з життя українців.

Шанують давні традиції і у нашому місті. 8 січня шепетівчани зібралися у Парку куль­тури та відпочинку на фести­валь колядок.

Першим з вітальним словом до мешканців міста звернувся настоятель Свято-Михай­лівського кафедрального со­бору протоієрей Михайло Мацола. Він розповів історію свя­та і побажав присутнім миру, злагоди і Господнього благо­словення.

Добре знайомі усім коляд­ки «Нова радість стала» та «Добрий вечір тобі, пане гос­подарю» виконали вихованці недільної школи кафедраль­ного собору. До дзвінких го­лосів юних колядників радо до­лучалися і глядацькі. До речі, одягнуті діти були у костюми героїв українського вертепу: був тут і янгол, і три мудреці, які, за легендою, принесли дари новонародженому Спасителю.

Колядки, які майстерно заспі­вали вихованці недільної школи храму мучениць Віри, Надії, Лю­бові та матері їх Софії, маловідомі широкому загалу, проте надзви­чайно милозвучні та проникливі, тож виконавці одразу полонили серця присутніх.

Низку чудових колядок підготував  для участі у фестивалі на­родний аматорський колектив «Веснянка» з Полянського бу­динку культури. Яскравим і са­мобутнім був виступ народного аматорського колективу «Ко­лорит», що діє при Будинку культури нашого міста.

З побажаннями здоров’я, добра і злагоди у кожній родині звернулася до присутніх заступ - ник міського голови Тетяна Зай­цева. Вона також подякувала учасникам фестивалю за відрод­ження та популяризацію украї­нських традицій і разом із началь­ником відділу у справах сім’ї, мо­лоді та спорту Наталією Стасюк вручила колективам дипломи від міського голови та солодощі.

О. Томашенко 

17 січня 2012, 18:12

Лікуємся ялинкою

Після святкування Нового року українці викидають те, що так прискіпливо обирали і що з такою любов’ю прикрашали — ялинки та сосни. Втім, не варто утилізовувати деревця. Як ствер джує хмельницький фітотерапевт Тетяна Чекан, хвоя — це потужне джерело фітонцидів, каротину і вітаміну С. Місце ялинки аж ніяк не на смітнику, а в домашній аптечці. Хвойні голочки — ефективний протизастудний засіб. При кашлі допомагають інгаляції з хвоєю, а сосновий чай зміцнює імунітет. Для приготування чаю потрібно взяти столову ложку хвої, промити її холодною кип’яченою водою, залити склянкою окропу, кип’ятити 20 хвилин, охолодити, процідити і пити протягом дня з цукром або медом. Хвойний чай — це прекрасний сечогінний, жовчогінний, потогінний і відхаркувальний засіб. Його призначають при затяжному кашлі, частих застудах і для профілактики авітамінозу. Завдяки ви сокому вмісту мікроелементів чай з ялинки підтримує нормальний обмін речовин. Дуже корисними для організму є хвойні ванни. Вони покращують кровопостачання внутрішніх органів, знімають запалення. Ванни незамінні для зняття больового синдрому, при хворобах суглобів, виразковій хворобі шлунка та клімактеричних розладах. Приготувати їх не складно — дві жмені хвої заливають літром окропу ,варять 10 х вилин, про ціджують і вливають в приготовану ванну з водою. Вода у ванні повинна бути не дуже гарячою, але й не прохолодною. Приймати ванни із хвоєю потрібно через день по 15-20 хвилин.
0
репостів
0
репостів