Версія для друку
Розділ Бізнес

Шепетівські цукровари завершили cезон цукроваріння 2021 року

Автор 23 листопада 2021, 18:17

Цьогоріч сезон цукроваріння на ПрАТ «Шепетівський цукровий комбінат», як кажуть самі цукровари, пройшов буквально «на одному диханні». Цьому посприяла низка факторів та щоденна злагоджена робота кожного члена команди. Все обладнання відпрацювало на відмінно, а сировина безперебійно та вчасно постачалася на виробництво партнерами-аграріями.

- Ми відпрацювали добре з хорошими показниками. Це стало можливим саме завдяки ритмічній щоденній роботі комбінату, - коментує Роман Ковальчук, головний інженер ПрАТ «Шепетівський цукровий комбінат». - Агропартнери працювали пліч-о-пліч з нами. Перевізники також зацікавлені у системній співпраці. Вивіз сировини був злагодженим, усі на відмінно впоралися з поставленими задачами, як зі збору, так і з привезення солодких коренів.

Загалом, 2021 рік для Шепетівської цукроварні став вдалим щодо здійснення запланованих реконструкцій, модернізацій та їх впровадження.

- Особливо хочеться підкреслити важливу роль людського фактору під час сезону цукроваріння. Адже, коли колектив хоче працювати, зацікавлений в своїй роботі і має комфортні умови (а ми багато в цьому році працювали над умовами: модернізували та адаптували цехи), тоді і люди задоволені, і підприємство має високі результати.

Наші працівники на власні очі бачать, що на цукроварні є рух і розвиток, тому їх очі «горять», - підкреслює Роман Ковальчук. – На цьому ми, звісно ж, не зупиняємось. Буквально вчора газова піч ще горіла, завод працював, а ми вже розпочали здійснювати реконструкції: будівельники виставили фундаменти, розробили будівельні майданчики, розібрали естакаду завантаження газової печі. Це все зроблено для того, щоб далі модернізувати підприємство та розвивати його.

У планах шепетівських цукровиків на наступний рік – ряд грандіозних проєктів, які потрібно впровадити.

- Це колосальні вкладення зусиль, знань та ресурсів: модернізація парового котла на спалювання вугілля, модернізація градильні (закупка градильні та заміна комунікацій), перенесення компресорів та ресиверів, будівництво прес-фільтрового відділення (де зараз вже працюють будівельники), модернізація складів цукру (відвантаження та завантаження складів), - коментує головний інженер.

- Разом з тим, ніхто не відміняє ремонтні та поточні роботи. Тож, плани та цілі визначено, а далі чекає плідна щоденна праця задля розвитку та модернізації нашої Шепетівської цукроварні.

Шепетівський цукровий комбінат

Останнє редагування 23 листопада 2021, 19:41

Відео