Версія для друку
Розділ Бізнес

Вантажі на станції Шепетівка охороняють за допомогою безпілотників

Автор 11 листопада 2021, 15:47

Воєнізована охорона регіональної філії «Південно-Західна залізниця» АТ «Укрзалізниця» другий рік поспіль активно застосовує в роботі безпілотні літальні апарати (БПЛА). Не стала виключенням і станція Шепетівка.

У 2020 році взяті на озброєння ВОХОР дрони експериментально випробували для огляду вантажів у відкритому рухомому складі. Результат перевершив усі очікування: безпілотники могли здійснювати польоти на низькій висоті над контактною мережею, легко виявляли сторонніх осіб, які підсідали у напіввагони, допомагали швидко реагувати на дії розкрадачів на найбільш криміногенних ділянках залізниці.

Позитивний пілотний досвід дозволив у 2021 році придбати для підрозділів ВОХОР ще 8 новітніх квадрокоптерів, 3 з яких обладнано термальною відеокамерою для нічної відеозйомки.

6811941 n

На цей час БПЛА забезпечені основні вузлові стрілецькі команди Київського та Козятинського загонів воєнізованої охорони. Безпілотники застосовуються для огляду вантажів у відкритому рухомому складі, патрулювання з повітря, огляду під’їзних колій, де трапляються крадіжки елементів інфраструктури, переважно на станціях Дарниця, Конотоп, Бахмач, Козятин, Миронівка, Шепетівка, Жмеринка та Коростень, а також оперативними групами – на найбільш криміногенних ділянках залізниці.

Для управління дронами особовий склад ВОХОР пройшов навчання у спеціальному центрі підготовки операторів.

Регіональна філія і надалі продовжуватиме оснащення підрозділів воєнізованої охорони сучасними технічними засобами.

Регіональна філія «Південно-Західна залізниця» АТ «Укрзалізниця»

Останнє редагування 11 листопада 2021, 16:00