Версія для друку
Розділ Бізнес

Від завтра у Шепетівці збільшиться вартість проїзду

Автор 30 вересня 2021, 10:21

Подання до виконавчого комітету ПрАТ «Шепетівське АТП 16807» з вимогою підвищити тарифи зробило ще на початку літа. І от вчора, на засіданні шепетівського виконкому, рішення про здорожчання проїзду таки затвердили.

Механізм формування тарифів на послуги з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування регулюється Методикою розрахунку тарифів на послуги пасажирського автомобільного транспорту, яка затверджена наказом Міністерства транспорту та зв’язку України №1175 від 17.11.2009р. та є обов’язковою для застосування під час встановлення регульованого тарифу органами місцевого самоврядування.

Тож, розглянувши усі заявлені перевізником розрахунки, з 1 жовтня 2021 року замість 5 гривень по місту доведеться заплатити 8 грн, а до Судилкова та "Імпульсу" - 9 грн. 

Начальник управління економічного розвитку Олександр Гринь зауважив, що у сусідніх містах варість проїзду по місту становить не менше 8 гривень. 

У свою чергу перевізник Руслан Савчук вже не раз нарікав на погіршення фінансового положення підприємства. Зокрема, вказував суму збитків в 2 200 000 грн за 2020 рік, зниження платоспроможністі та росту плинності кадрів, адже немає можливості забезпечити належну заробітну плату водіям автотранспортних засобів.

Оскільки бажаючих здійснювати перевезення містом більше немає, чиновники прийняли рішення про підвищення та вкотре наголосили про необхідность покращення послуг перевізником.

Останнє редагування 30 вересня 2021, 14:07