Версія для друку
Розділ Бізнес

На Шепетівському підприємстві теплових мереж виявлено низку порушень

Автор 21 липня 2021, 15:12

Держенергонагляд здійснює моніторинг стану підготовки теплових господарств суб’єктів господарювання (які провадять діяльність з виробництва, транспортування, постачання теплової енергії) та суб’єктів господарювання соціальної сфери (що отримують теплову енергію від систем централізованого теплопостачання) до опалювального періоду 2021-2022 років (далі – ОП). Це передбачено Планом заходів з підготовки об’єктів паливно-енергетичного комплексу та житлово-комунального господарства України до осінньо-зимового періоду 2021/22 року та його проходження.

За результатами інформації, що надається суб’єктами господарювання у сфері теплопостачання, територіальними органами Держенергонагляду проводиться аналіз стану підготовки теплопостачальних організацій і споживачів теплової енергії до ОП 2021-2022 років.

Так, представниками Управління Держенергонагляду у Хмельницькій області з виїздом на місце проведено моніторинг стану підготовки теплового господарства до ОП. Огляд здійснено за зверненням Шепетівського підприємства теплових мереж (пров. Короленка, 1-А). Дане підприємство надає послуги з опалення споживачам теплової енергії в м. Шепетівка.

У ході моніторингу чотирьох котелень підприємства інспекторами перевірено роботу з підготовки теплового господарства до ОП та проведено огляд устаткування, його технічний стан й організацію експлуатації теплових установок і мереж.

Під час огляду виявлено низку порушень нормативних документів у галузі теплопостачання, зокрема:

  • не виконано ремонт мережного насосу № 3 системи теплопостачання у котельні (вул. Залізнична, 77) та його наладки;
  • відсутня теплова ізоляція трубопроводів на виході із котлів № 3, № 4, № 5 Ду 250 мм. – 12,0 п. м. у котельні (просп. Миру, 38 А);
  • вимагають перегляду виконавчі схеми теплових мереж і схеми котелень підприємства з нумерацією запірної та регулювальної арматури;
  • на підприємстві не ведеться журнал обліку технологічних порушень, в якому  у хронологічному порядку реєструються всі технологічні порушення відповідно до Інструкції з обліку та розслідування технологічних порушень в роботі енергетичного господарства споживачів.

За результатами проведеного моніторингу Управлінням оформлено відповідну довідку, де зазначено виявлені зауваження. Також підготовлено та направлено на адресу підприємства рекомендаційний лист, в якому запропоновано (з метою підготовки та належного проходження ОП) усунути виявлені порушення і повідомити про виконання Управління Держенергонагляду у Хмельницькій області.

Пресслужба Державної інспекції енергетичного нагляду України