Версія для друку
Розділ Бізнес

Абоненти «Шепетівкагаз» змушені будуть у червні платити 11,59 грн/куб.м

Автор 11 червня 2021, 19:56

Як ми повідомляли раніше, ДП «Шепетівкагаз» ПАТ «Шепетівкагаз» встановило річний тариф в розмірі 10,20 грн/куб.м, який мав діяти до 30.04.2022 року. Однак підприємство не змогло придбати природний газ для подальшого постачання побутовому споживачу (населенню).

Шепетівський газопостачальник повідомив у себе на сайті:

Закупівельна ціна на природний газу у зв’язку з нестабільним ринком на 31 травня 2021 року сформувалась на рівні 12,00 грн/куб.м., виходячи з фінансових можливостей підприємства ДП «Шепетівкагаз» ПАТ «Шепетівкагаз» не змогло придбати природний газ для подальшого постачання побутовому споживачу (населенню), тому як наслідок з 01.06.2021 року ДП «Шепетівкагаз» ПАТ «Шепетівкагаз» не здійснює постачання природного газу побутовим споживачам.

З 01.06.2021 року постачання природного газу побутовим споживачам ДП «Шепетівкагаз» ПАТ «Шепетівкагаз»  забезпечує постачальник «останньої надії» (ПОН). За результатами державного конкурсу та відповідно до розпорядження КМУ від 22 липня 2020 р. № 917-р постачальником «останньої надії» визначено Товариство з обмеженою відповідальністю «Газопостачальна компанія «Нафтогаз України».

Ціна газу для клієнтів постачальника останньої надії (ПОН) у червні встановлена на рівні 11,59 грн/куб.м, що на 21% вище ніж у травні.

Разом з тим зазначаємо, що відповідно до п. 25 розділу III Правил постачання природного газу, затверджених Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання в сфері енергетики і комунальних послуг № 2496 від 30.09.2015 (надалі – Правила), побутовий споживач має право на вільний вибір постачальника та безоплатну зміну постачальника. Постачальник обирається споживачем самостійно, на власний розсуд, незалежно від місця знаходження даного постачальника на території України.

Додатково інформуємо, що відповідно до п. 11 Розділу V Правил, споживачі зобов’язані здійснити повний остаточний розрахунок з ДП «Шепетівкагаз»  ПАТ «Шепетівкагаз» (попереднім постачальником), за спожитий природний газ згідно виставленого рахунку. Побутовий споживач зобов’язаний здійснити оплату такого рахунку не пізніше десяти робочих днів з дня виставлення такого рахунку.

Станом на 5 травня заборгованість ДП «Шепетівкагаз» перед НАК «Нафтогаз України» складає 121 232 809 грн.

У строк до 60 днів з дня переходу до постачальника останньої неділі встигніть обрати нового постачальника газу. Якщо ви не встигнете підключитись до нового постачальника у строк до 60 днів, газопостачання буде припинено. Зробити це доволі легко, для прикладу ось інструкція для підключення до ГК “Нафтогаз України”.

Останнє редагування 12 червня 2021, 14:06